Odgovor na članak: ¨Traži se novi ravnatelj/ica Gradskog kazališta Požega¨

Gradsko kazalište Požega
(FOTO: FB)

01.02.2017. | A.M.
Pregleda: 12435

U našu redakciju je pristigla reakcija na članak pod naslovom: "Traži se novi ravnatelj/ica Gradskog kazališta Požega". Pisano priopćenje predsjednika Upravnog vijeća Gradskog kazališta Požega Josipa Lisjaka prenosimo u cijelosti bez izmjena:

"Natječaj zaimenovanje ravnatelja Gradskog kazališta Požega objavljen je dana 27. siječnja2017. godine u "Narodnim novinama", broj: 8/2017 i u tiskanom izdanju "GlasaSlavonije" istoga dana. Natječaj je sukladno zakonskim odredbama Zakona okazalištima (Narodne novine, broj: 71/06, 121/13, 26/14) i StatutuGradskog kazališta Požega (broj: 534/2013) raspisalo Upravno vijeće Gradskogkazališta Požega, a ne gradonačelnik.

Prema članku 27.Zakona o kazalištima i članku 20. Statuta Gradskog kazališta Požega, natječaj se raspisuje najkasnije godinudana prije isteka mandata ravnatelja.


Članak 27.Zakona o kazalištima glasi:


"Intendant,odnosno ravnatelj imenuje se na temelju javnog natječaja na vrijeme od četirigodine. Uvjeti za imenovanje propisuju se aktom o osnivanju i statutom.

Natječaj se raspisujenajkasnije godinu dana prije isteka mandata intendanta, odnosno ravnatelja.Natječaj raspisuje i provodi kazališno vijeće.

Osnivač jeobvezan prije raspisivanja natječaja za intendanta, odnosno ravnatelja,uvažavajući umjetničke kriterije, utvrditi osnovni programski i financijskiokvir za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Programski ifinancijski okvir iz stavka 3. ovoga članka čini sastavni dio natječaja zaimenovanje intendanata ili ravnatelja kazališta i dostupni su kandidatima nauvid.
Natječaj izstavka 2. ovoga članka objavljuje se u dnevnom tisku i u »Narodnim novinama«,osim dijela što se odnosi na programski i financijski okvir za sljedećečetverogodišnje razdoblje."

Članak 20.Statuta Gradskog kazališta Požega glasi:

"Ravnateljse imenuje na temelju javnog natječaja na vrijeme od četiri godine, a istekommandata može biti ponovo imenovan.

Natječajse raspisuje najkasnije godinu dana prije isteka mandata ravnatelja. Natječajraspisuje i provodi Upravno vijeće.
Osnivačje obvezan prije raspisivanja natječaja za ravnatelja uvažavajući umjetničkekriterije, utvrditi osnovni programski i financijski okvir za slijedećečetverogodišnje razdoblje. Programski i financijski okvir sastavni su dio  natječaja za imenovanje ravnatelja i dostupnisu kandidatima na uvid. Natječaj se objavljuje u dnevnom tisku i Narodnimnovinama, osim dijela koji se odnosi na programski i financijski okvir zaslijedeće razdoblje.
Ravnateljse imenuje na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada koji obaveznosadrži financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa."

Sukladnonavedenom, natječaj je raspisan u skladu s važećim zakonima i u zakonskom roku"

PREDSJEDNIK UPRAVNOG VIJEĆA
GRADSKOG KAZALIŠTA POŽEGA
Josip Lisjak, dipl. ing. geod.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI