Prekinuti promet preko Trga sv. Trojstva ?

31.01.2017. | A.M.
Pregleda: 21734

Kako se dalo danas čitati na Pozega.eu portalu otvorila se tema prometa preko Trga sv. Trojstva , u kojem zagovara predsjednik požeškog Autokluba Marijan Babić, zatvaranje trga za promet, osim za snabdijevanje, stanare i usmjeravanje prometa na druge ulice.

Podsjetimo da je taj portal blizak gradonačelniku Neferoviću i da bi se ta teorija mogla vrlo brzo pretvoriti u stvarnost , bez obzira na posljedice kafićima , trgovinama i katastrofalnom stanju parkirališta u gradu koje bi nakon zatvaranja trga se pritvorilo u problem s nepoznatim negativnim dimenzijama.

Jedan od naši sugovornika o ovoj temi je slučajno jutros na kavi spomenuo , " ma to ti je dogovor gradonačelnika sa "Supernovom" da privuče sve više mušterija i osigura pun parking , jer ako je trg zatvoren logično da svi idu tamo " , mi se s tim nagađanjem naravno nismo složili i naglašujemo da je to samo neko mišljenje jednog sugrađanina i ako nas je malo zabrinulo.


Jasno je da grad i ulica kada su bile planirane nisu predvidjeli probleme 21. stoljeća i tako da je taj problem zasigurno jedan od ključni u razvoju grada, ali se mora sagledati i utjecaj na ekonomiju i ostale faktore, a ne samo na tehničko smanjenje broja automobila.


Mi se naravno kao i svi čitatelji radujemo na dolazak trgovačkog centra "Supernova" , očekujemo možda i kino i neke nove brendove koji do sad nisu bili zastupani u ovom gradu, ali budimo realni , grad mora i razmišljati o postojećim trgovinama i kafićima u staroj jezgri grada , koji su do sad držali sa svojim radom u jednom djelu ovaj grad na životu i koji iskreno rečeno prave šarm ovom gradu.

Nismo valjda mi jedini koji vide tu problem u budućnosti, a pogotovo ako bi SLUČAJNO se zatvorio trg svetog trojstva, ma tko bi parkirao kod kolodvora po kiši, snijegu i išao u centar , mislim budimo realni, je l` tu nitko ne vidi problem.

Dolazak "Supernove" će povećati konkurenciju tako i tako. To će se u gradu jako osjetiti, ali samo na to pomisliti zatvorit trg kao što to zagovara predsjednik požeškog autokluba Marijan Babić je jako opasna igara s vatrom, i još gore ako građanska vlast stoji iza toga.

Vidit će se u budućnosti jesmo li s našim prognozama bili u pravu, i nadamo se na inteligentne odluke našeg političkog gradskog vodstva da svi budu zadovoljni i imaju svoj kruh.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI