Tamburaši Bekrija lovili s LD ¨Fazan¨ iz Pakraca

Bekrije u Lovu
(FOTO: Compas.com.hr)

08.01.2017. | M.B./Compas.com.hr
Pregleda: 7832

U prigodnom lovu s gostima i prijateljima Lovačkog društva "Fazan" Pakrac koji je organiziran 6. siječnja u lovištu XI/121 uz predstavnike više lovačkih društava lovili su po prvi puta i mladi lovci iz Tamburaškog sastava Bekrije.

U lovu je bilo prisutno 50 lovaca, među nazočnima bili su predsjednik lovačkog saveza Požeško-slavonske Županije Zdravko Vujnović, predsjednici lovačkih društava s područja općine, predsjednik LD "Srna" Dežanovac Robert Rezler, tajnik LD "Jelen" Požega Ante Vitalija, te TS "Bekrije", a prisutne lovce prigodno su pozdravili predsjednik lovačkog društva Josip Delorenci, te lovnik Dalibor Josipović.

Lov se odvijao u zapadnom dijelu lovišta ( Turkovača ). Nakon prvog uspješnog prigona lovci su se okupili oko lovačke vatre uz pečene kobasice i slaninu, a da bi lovački ugođaj bio nezaboravljen pobrinuli su se tamburaši Bekrija koji su lovačke puške zamijenili tamburama, te u srcu lovišta po hladnom i vjetrovitom vremenu izveli nekoliko pjesama i uveselili okupljene lovce i zagrijali ih za drugi prigon.


Nakon uspješnog lova lovi su se vratili u Lovački dom u Matkovc gdje su uz počast odstrijeljenoj divljači i zahvale  predsjednika lovačkoga saveza Požeško-slavonske Županije Zdravka Vujnovića, predsjednika lovačkoga društva Josipa Delorencija i lovnika Dalibora Josipovića nastavili s lovačkim krštenjem dva mlada lovca člana TS "Bekrije" nastavnika tambure u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac Tomislava Galića i Marka Majstorovića. Za treći prigon su se pobrinuli kuhari i tamburaši te nastavili lovačko druženje uz lovački paprikaš i pjesmu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI