Jakovina podnio ostavku, hoće li i Ronko?

Milanović, Jakovina i Ronko
(FOTO: sbonline)

14.12.2016. | A.M.
Pregleda: 14504

Kako se neslužbeno među SDP-ovcima možečuti, Tihomir Jakovina, bivši ministar poljoprivrede u Milanovićevoj Vladipodnio je ostavku na mjesto predsjednika Brodsko-posavskog SDP-a.

O Jakovini se već dulje vrijeme medijskiprotežu razne afere, od pogodovanja poljoprivrednim zemljištem, Hrvatskimšumama, kupovini nekretnina milijunske vrijednosti i sl.. Na prošlimparlamentarnim izborima Jakovina zauzima treće mjesto na listi Narodnekoalicije u petoj izbornoj jedinici i onda nenadano odustaje od kandidature,gdje ga zamjenjuje Brođanka, Marta Luc Polanc.




Iako su se istaknutiji Brodski SDP-ovci nadalimjestu na listi, to se nije dogodilo. Do ostavke Jakovine s mjesta županijskog predsjednikaje došlo, moglo bi se protumačiti, zbog nedostatka povjerenja članstva premapredsjedniku koji se smatrao bliskim suradnikom ondašnjeg predsjednika Milanovića.


Osim ostavke Tihomira Jakovine, podsjetimo,ostavku je podnio i predsjednik Šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin, a kakodoznajemo, to bi mogli učiniti još neki Milanoviću vrlo bliski ljudi.

Da odnosi predsjednika Požeško-slavonskog snovoizabranim vodstvom SDP-a ne štimaju već zna i vrabac na grani. Osim što jeRonko na unutarstranačkim izborima podupirao dijametralno suprotne kandidateizabranom predsjedniku, svojevremeno je u naponu snaga čak predložio iisključenje Bere iz SDP-a.



Kako mu više nije stalo do Požeško-slavonskežupanije pokazuje i njegovo (ne)prisustvo na sjednicama županijske skupštine, ana zadnjoj sjednici ide i korak dalje te se ne pojavljuju ni, njemu odani odnaroda, izabrani vijećnici.



SDP-ovih kandidata diljem županije nema nigdjena izvršnim funkcijama. Niti jednog gradonačelnika ili načelnika politika togčelnog čovjeka područne Socijaldemokracije nije uspjela iznjedriti, već su se ioni stari kadrovi gasili jedan za drugim, kao pokvarene svijećice na božićnojjelki.

U lokalnim izborima 2013. godine Ronko gubimjesto gradonačelnika od mladog HDZ-ovog "anonimusa" Vedrana Neferovića za samo46 glasova. Od onda pa do sad, HDZ osvaja vlast u preostalim gradovima iopćinama zaokružujući cijelu županiju. Razlika glasova u korist HDZ-a sekonstantno i progresivno povećava, da bi se vrhunac poniženja dogodio naizborima za mjesne odbore u travnju ove godine, kada Ronkovi ljudi osvajaju 4od 36 odbora s tim da u dva mjesta nisu imali protukandidacijsku listu.



Nakon svih tih "basnosnoslavnih" rezultata,pogodite tko predvodi listu u petoj izbornoj jedinici? Opet Ronko. Milanovićuizgleda ni tada nije bilo jasno što se događa ili je možda bio izmanipuliranpolitikom "starog mačka" provodeći politiku probušenog balona koji se ispuhivaona ponovljenim parlamentarnim izborima a do kraja puknuo na unutarstranačkim.

Višestrukog gubitnika može spasiti jedino Murphyjev zakon, po kojem bi možda uspio postati gradonačelnik Požege.

Moralno, pristojno i prije svega, političkikorektno bilo bi da i Ronko prepusti mjesto predsjednika ŽO SDP-aPožeško-slavonske županije nekom novom licu punom energije, elana i želje začinjenje dobrobiti, kako članstvu SDP-a tako i građankama i građanima oveprekrasne slavonske županije.

No, to se bar još za sada ne događa, a hoće lise dogoditi vjerojatno ovisi o percepciji političke odgovornosti i karakterunaprijed imenovanog.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI