Požežani odlični na državnom prvenstvu u powerlitingu

Državno prvenstvo u powerlitingu
(FOTO: Privatna kolekcija)

12.12.2016. | M.B.
Pregleda: 7809

Peto državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu održano je u subotu i nedjelju (10. i 11.12) u Zadru. Powerlifting se sastoji od tri discipline: čučanj, potisak sa klupe (bench press) i mrtvo dizanje. Sve tri discipline su održane u subotu i naši natjecatelji su ostvarili slijedeće rezultate:

Patricia Januš druga u kategoriji Open do 63 kg i treća u apsolutnoj kategoriji (sve žene Open kategorija)




Brigita Bakić prva u kat junori do 63 kg i prva u aps kategoriji (sve juniorke)




Karlo Čuljak drugi u kat kadet do 74 kg i treći u aps kat (svi kadeti).

Prvi dan natjecanja obilježen je sjajnim dizanjima Brigite, koja je popravila sve tri discipline u odnosu na natjecanje u Šibeniku prije tri mjeseca: čučanj za 15 kg, bench za 15 kg i mrtvo dizanje za 10 kg. Na kraju je podignula 95 kg u čučnju, 75 kg u bench pressu i 140 kg u mrtvom dizanju. Patricia je hrabro odradila natjecanje iako se na samom početku natjecanja lakše ozljedila greškom spotera. Ipak i uz ozljedu je popravila svoja dizanja za 2 kg i osvojila 2 mjesto. Ogroman napredak je prikazao Karlo Čuljak koji je u čučnju popravo rezultat za 40 kg! U Šibeniku, prije samo 3 mjeseca, podigao je 135 kg, a danas 175 kg! Njegov napredak ga je doveo do srebra na državnom prvenstvu.



Drugog dana natjecanja održavano je bench press natjecanje i naši natjecatelji su sjajano odradili svoja dizanja:
Paricia Januš prva u kategoriji Open do 63 kg,
Brigita Bakić prva u kategoriji juniori do 63 kg i prva u apsolutnoj kategoriji,
Darijo Marković prvi u kategoriji Open do 120 kg i
Davor Januš prvi u kategoriji sportaš invalid do 93 kg.



Drugi dan je opet briljirala Brigita i nakon sjajne borbe za zlato s Andreom Petrek (podignula odličnih 72,5 kg) pobijedila s 75 kg! Drugi puta u dva dana je podignula tu kilažu i potvrdila dominaciju u juniorskoj kategoriji. Sjajan napredak i rezultat koji nam otvara vrata za nastup na Europskom prvenstvu u bench pressu za juniore u Ylitornio, Finska od 9-13.8.2017.

Sjajni rezultati pomogli su nam da, unatoč umoru, mirno doputujemo kući s hrpom medalja i pehara i veeeelikim osmjehom na licu. PLK Body Art nakon ovog vikenda ima još 5 novih prvih mjesta s državnog prvenstva i još dva prva mjesta u apsolutnoj kategoriji (Brigita apsolutna prva juniorka u powerliftingu i apsolutna prva juniorka u bench pressu).



Nakon ovoga slijedi odmor, a početkom 2017 nove pripreme za novu sezonu natjecanja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI