Burno na sjednici Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća
(FOTO: I.V.)

05.12.2016. | I.V.
Pregleda: 12894

27. Sjednica Gradskog vijeća Grada Požege otpočela je vijećničkim pitanjima od kojih možemo izdvojiti pitanje nezavisnog vijećnika Mire Rašića koji je postavio upit pročelniku ureda za EU Fondove, koliko su ta privučena sredstva rezultirala zapošljavanjem osoba u Požegi? Na to pitanje Rašić nije dobio konkretan odgovor.



Tijek sjednice prolazi mirno dok se ne dolazi do točke o rebalansu. U trenutku kada predsjednici Klubova vijećnika trebaju govoriti u ime Kluba vijećnika, gdje dolazi do sukoba između Blagojke Leko i Darka Puljašića.


Darko Puljašić je u ime Grada Požege zamolio gospodina Borevca da prepusti riječ gospodinu Šoliću. "HDZ nikad nije pravio problem, to je naše lice i naličje i stoga ćemo ovaj problem riješiti između sebe”, izjavio je Puljašić.




Blagojka Leko napala je Puljašića rekavši mu da ne zna tko je taj Borevac i da je predsjednik kluba vijećnika gradskog HDZ-a i dalje Ante Šolić. "Vi ne možete govoriti kao predsjednik gradskog odbora, već kao zamjenik gradonačelnika. O kakvom to vi svojstvu možete govoriti? Mi smo ovdje, ja sam HDZ! Vaša uloga danas ovdje je samo kao zamjenik gradonačelnika i to je to! Ovo nema veze s Vama!”, rekla je ljutito gospođa Leko.



Nakon nemogućnosti dolaska do riječi, Darko Puljašić i Dragan Borevac nakratko su napustili sjednicu (vjerojatno da bi se konzultirali) te su se nakon desetak minuta na istu vratili.

"Iskre” na sjednici počele su frcati i kad se došlo do točke proračuna Grada Požege. Nakon što je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon iznio proračun Grada Požege za 2017. godinu, u kojem su prikazani svi prihodi, primici, rashodi i izdatci, u iznosu od nešto više 108 milijuna kuna, situacija se malo zahuktala.



"Čim pogledam ovaj prijedlog, jasno mi je da se radi o pustim željama, napumpavanju i nerealnosti. Jedno lagano pitanje, gradonačelniče, obećali ste u jednom intervjuu da ćete do Božića imati Poduzetnički centar pa vas pitam, tko će prerezati vrpcu? Pokušajte se zaustaviti i reći je li to realan proračun koji pumpate cijelu godinu a na kraju godine ipak budu iste cifre kao za vrijeme vladavine SDP-a”, obratio se Zdravko Ronko gradonačelniku Neferoviću.

"Za razliku od bivše vladavine, mi smo itekako bili realni i svjesni u formiranju proračuna za Grad Požegu jer smo u dvije proračunske godine smanjili poreznu reformu za šest miljuna kuna. Imamo razloga s punim pravom biti optimistični jer je u samoj izradi obuhvaćeno više detalja što se tiče proračuna gradova pa je tako analitički analizirana svaka stavka prihoda i rashoda. Ovaj grad je u ove tri godine svaku godinu ostao zakinut za osam milijuna kuna zahvaljujući Vama” odgovorio je gradonačelnik Neferović.



Ronku se očito nije svidio Neferovićev odgovor, kojeg je dodatno potkrijepio i Mario Pilon rekavši da Ronko izgleda ima neki drugi proračun jer se njegove cifre ne podudaraju s onim koje je Ronko iznio.

"Previše zujite, ali jako malo meda dajete!”, rekao je Ronko. Dalje nastavlja: "Nije istina da sam rekao da je pročelnik Šostar kriv ni za što, naprotiv, o njemu imam visoko mišljenje, smatram da je izuzetno sposoban. Prestanite mi podmetati gospodina Šostara, vi ste ga upropastili jer mu niste dali prostora”, završio je ljutito Ronko.

Proračun je na kraju donešen sa 13 glasova za i 8 protiv.

Na referendum koji je predlagao SDP građani ipak neće ići jer je većina glasala protiv. Vijećnici SDP-a prije glasanja su nakratko napustili sjednicu. Dakle, odlučeno je će promet preko Trg svete Terezije Avilske ostati zabranjen za sva motorna vozila.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI