Lovci odstrijelili 17 divljih svinja u humanitarne svrhe, donacija Caritasu Požeške biskupije

Lovci LD "Psunj" Orljavac i gosti
(FOTO: Mladen Mirković)

03.12.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 15558

Lovačko društvo "Psunj" Orljavac sa 108 članova na inicijativu župana požeško – slavonskog i drugih sponzora lovačkog društva organizirali su jedan današnji lov na području i u lovištu Lovačkog društva "Psunj" Orljavac točnije na mjestu Poljanačke šume. Lovci su bili iz naše županije, brodsko – posavske, dijelom virovitičke i prijatelji iz Zagreba.

"U lovu je sudjelovalo 65 lovaca, a lov je organiziran s ciljem druženja da se svi zajedno upoznamo te da suradnja bude još veća i bolja kako u lovnome turizmu tako i u daljnjim poslovnim aktivnostima.

Župan kao današnji domaćin okupio je poduzetnike lovce požeških tvrtki koji su se odazvali današnjem lovu.


Lov je isključivo usmjeren bio na divlju svinju, te je uspješno odstrijeljeno 17 divljih svinja." - rekao je predsjednik Lovačkog društva "Psunj" Orljavac Željko Lokner.








"Jutros u najavi i pozdravljanju gostiju rekao sam da se nastavlja tradicija. Kada tri godine zaredom održimo takav lov možemo reći da je tradicionalni lov, županov lov ili lov u organizaciji županije s našim gospodarstvenicima.

Upravo prije tri godine od naših privrednika je potekla ta ideja da pred blagdane Božićne i Novogodišnje održimo jedno zajedničko druženje.

Lov je tradicija ovoga kraja, nešto gdje se ljudi vole podružiti i nije samo lovina važna jer lovina danas što je odstrijeljena tradicionalno ju poklanjamo Caritasu Požeške biskupije da se pomogne ljudima koji će imati mogućnosti za bolji obrok ili nešto kako caritas bude htio sam napraviti." - rekao je župan Tomašević




Uz lov župan je naglasio kako županija želi oživjeti svako selo i naselje te kada se bude povezivala akumulacija "Kamenska", odmaralište "Zvečevo", Orljavačka škola koja stoji prazna, a vjeruje da će biti budući Hostel, povezivanjem nekoliko grana naše privrede možemo reći da će gospodarstvo naše županije doživjeti i dobiti jedan zamah u budućnosti.



































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI