Vrijednost dva nova vozila hitne pomoći milijun i 100 tisuća kuna

Primopredaja novih vozila hitne
(FOTO: M.B.)

21.11.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 13034

Danas su predstavljenadva nova vozila hitne medicine u našoj županiji u dvorištu zgrade Domazdravlja. Svečanoj primopredaji ključeva sudjelovali su župan Alojz Tomašević,saborski zastupnik Franjo Lucić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu FabijanBarišić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i medicinskitehničari te doktori kojima će nova vozila uvelike pomoći pri pristupanjuunesrećenima.



"Radi se o vozilima kojipodižu standard na području Hitne medicine u našoj županiji. Vozila suopremljena 4x4 pogonom i 204 konjske snage, oprema unutra je sukladna najvišimstandardima Europske unije te Požeško-slavonska županija s ovakvim vozilimamože stajati uz korak s bilo kojim europskim gradom u standardu kojeg Hitnamedicina treba", rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić.





Vrijednost svakog vozilaje 550 tisuća kuna od čega je županija sudjelovala s 750 tisuća kuna, a Zavodza hitnu medicinu s ostatkom iznosa od 350 tisuća kuna svojih sredstava.Gospodin Barišić ističe da PSŽ ovime podiže standard zbog najkvalitetnijestručne medicinske pomoći.



"Trenutno raspolažemo sasedam vozila hitne pomoći od čega je pet Fordova i dva Volkswagena. Za potrebetimova u Požegi, Pakracu i Pleternici. Zavod za hitnu medicinu u ovom trenutkuima 50 zaposlenih djelatnika, a u narednom razdoblju od 15 dana zaposliti ćemojoš 15 djelatnika. Razlog tome je osnivanje tima 2 u Pleternici i novog tima uPakracu", dodao je za kraj ravnatelj Barišić.



"Ponosni smo i sretni jerje naša županija dobila dva izuzetno moderna vozila i možemo reći da niti jedanstanovnik naše županije, ako mu se nešto dogodi, neće biti u situaciji da se donjega ne može doći. Ovako uređena vozila u Hrvatskoj ima možda još jedna ilidvije bolnice, međutim, zbog 277 naselja koje naša županija ima, prepoznali smoda je ovakvo vozilo neophodno za brigu i zdravlje naših građana te za pomoćunesrećenima", rekao je župan Tomašević.



"Ponosni smo što smo uz skromanproračun koji imamo uspjeli sufinancirati ova vozila i zahvaljujemo se Zavoduza javno zdravstvo na potpori. Trenutno jeu tijeku natječaj gdje preko županije želimo pribaviti kompletnu opremukoncesionarima za pitanje zdravlje te našu županiji podići na još višu razinu. Sveono što je potrebno i važno, briga za zdravlje, pomoć unesrećenima, mi s ovimvozilima poboljšavamo uvijete i kvalitetu da u što kraćem vremenskom rokumožemo pomoći spasiti život", dodao je za kraj gospodin Tomašević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI