Jesu li ovi ¨zna se¨ spremni ili u se, na se i poda se!?

Trg sv. Terezije
(FOTO: 034 Portal)

16.11.2016. | K.Č.
Pregleda: 17562

Kako smo vidjeli naš zadnji komentar o Trgu sv. Terezije, koji je pročitan21 000 puta, pokazao je kako je ovoj sredini potrebna analiza vremena idogađaja, pozitivna ili negativna kritika koja bi potakla neke smjernice iliaktivnosti. Pa su tako nakon tog teksta osvanule klupe na našem univerzalnomprostoru pokraj katedrale.

Da ne bi netko nešto krivo shvatio, ne promoviramo mi govor mržnje, nego želimopoticati kritičko mišljenje i ovo vremenskom kronikom analizirati pojedinefenomene društva.

Ovih dana lokalni mediji izvještavali su o sukobu unutar "zna se" stranke pasmo tako čitali niz novinskih tekstova s izjavama političara koje izazivajujezu do kostiju, imaju prilično nazadne stavove i pokazuju slabo poznavanjevlastite povijesti i doslovno sramote stranku.





Neke stranke imale su utjecaj na društvenu atmosferu u zemlji u ovih 25 godinai, kako vidimo, danas, sve je to nekako otišlo u krivom smjeru, pa se takodanas oni zgražaju kada izreknete hvalu braniteljima za slobodu i život. Valjdaoni misle da su njihove stranke stvorile ovu državu, a svi mi smo kod njih unajmu i to s jednostranim ugovorno-obveznim odnosom u kojem mi za njih glasamoi lijepimo plakate, a oni bogate sebe i svoje uhljebe. Nikako da shvate da sunama njihovo ime, prezime i stranka nebitni, nego su dužni raditi za dobrobitsredine i zajednice koju djelokrugom obuhvaćaju, stvoriti radna mjesta, a osimtoga za to su i plaćeni.

No, najgore u svemu je kada ti, uz svu tu brigu vođenja jedne institucije,grada, općine pa i stranke, tvoji smještaju sve više i više i sve bliže i tobaš onda dok im ti ukazuješ čast državne delegacije, dajući cijelom događajuznačaj bilateralnog susreta! I baš se nitko ne trudi da sukob diplomatski smirii o ozbiljnim stvarima razgovara iza zatvorenih vrata, pa ni članstvo.

Tko stoji iza "zna se" sukoba u Požeško-slavonskoj županiji, Požegi, itd.?Znaju li oni da u narodu nema vjere u zavjeri. Radi li se samo o zatvaranju"pipa" i zabrani "prodaje eksera" tzv. "ekser age" ili se doista radi o smijenigeneracija unutar stranačkog sustava što je dobro za privlačenje stranihinvesticija, otvaranje novih radnih mjesta i općenito za razvoj gospodarstva.Ali logički gledano, a i što se čeka, trebalo bi stoga smijeniti sve, a ne samoneke.



Gledajući s estetske i akademske strane, čemu onda skidatijednog obrazovanog četrdesetogodišnjaka, fizički vrlo reprezentativnog koji je,ruku na srce, unatoč svojoj mladosti, neiskustvu, ali i prvom mandatu odradiodoista velike projekte. Gledajući s globalne strane, međunarodna političkapismenost otišla je na razinu nacionalnog pomirenja, jačanju gospodarskih itehnoloških prepoznatljivosti, izvršne i zakonodavne svijesti, što bi trebaobiti trend koji bi trebao obilježiti hrvatsko društvo u budućnosti, stoga načelu upravljačkog mehanizma trebaju stajati sposobni, a ne podobni, klimavciili npr. razvratni Super Hik.

Sve rečeno u prethodnom pasusu 100 puta bi trebali pročitati članovi "zna se"stranke jer ponavljanje je majka znanja, pa bi shvatili koliko su u zabludi kodobećanja koja im se podmeću.

Shvatili bi da su zavedeni politikom koju 25 godina vode oni koji se nazivajunarodni tribuni, a promijenili nisu ništa, pa ni sebe, unatoč novim cipelama.

U bivšoj državi posao, i to ne bilo gdje, kao i stipendije, osiguravala jepartija suprugama i djeci svojih članova i suradnika, a danas to rade stranačkičelnici i najbolje ti je da se iseliš iz zemlje ako ne pripadaš ni jednojstranačkoj infrastrukturi. 73 % građana ove države u svojim obiteljima imanekoga tko je imao koristi od politike. Stoga, ne čudi što dio naših građana neželi promjene i istinu, slijedeći nasilan ološ, kriminal za koji jesicilijanska mafija mala beba i uhljebničku politiku.

Društvena elita gotovo da i ne postoji, nestali su ljudi čiji su preci stvaralina ovim prostorima možda i petsto ili šesto godina. Bez nasilja premagrađanskim kriterijima, neki nikada ne bi postali to što su bili u Jugoslaviji,od gospodarstva do pravosuđa. A nakon raspada Jugoslavije ti isti napravili sumonopole i preuzeli poduzeća. Takvi danas financiraju političke stranke i ljudekoje birate, a uopće ništa novo ne dobivate jer ostaje isti sustav.

Slavonija se planski iseljava. Kod nas demokracija i gospodarski sustav nisukao drugdje. Naši nasljednici lumpenproletarijata ubili su gospodarsku,kulturnu i drugu elitu. Birokracija uništava obitelji obrtnika, vlasnicitvornica postali su ratni profiteri. Mladi, obrazovani i kvalitetni ljudinapuštaju zemlju. Političari nam ovih dana putuju po Kini, valjda da nasele podržavi Kineze. Dakle slikovito, maknuli smo najbolje svoje na Olimpijadi, aonda poslali na natjecanje neke koji se uopće nisu bavili sportom.



Odrekli smo se osnovnog kršćanskog nauka, onog otpusti nama duge naše, kako imi otpuštamo dužnicima našim. Ne poštujemo ono pravo starine kada se križamo,već sina stavljamo na prvo mjesto ne poštujući oca koji te je stvorio i ustranci uhljebio. Izdajemo prijatelje, zavode nas lažni proroci, oni kojizaboravljaju da su držali štangu i služili lijevoj i desnoj vlasti u lokalnomparlamentu, pa sad su malte ne bezgrješno začeti i na Ćupriji doživljavajureinkarnaciju, zavodeći one koji nisu u toku i naivne.

Siti smo mi toga, siti smo jednoumlja i diktature. Prestanite lagati imanipulirati ljudima, samo onaj gore zna plan. Nemojte jednu domovinsku strankudovoditi na razinu kokošarenja za moć i osobni interes pojedinaca koji članstvoiscrpljuju zakulisanim igrama jer kako gore rekoh, NEMA VJERE U ZAVJERI!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI