Demokratska smjena u požeškom HDZ-u

Ante Šolić
(FOTO: 034portal)

16.11.2016. | A.M.
Pregleda: 11886

Ponovno se medijski aktualizira smjena predsjednika klubavijećnika HDZ-a Ante Šolića, pa su tako kroz svoje natpise i pojedini novinaritumačeći stranačku demokraciju zauzeli stavove, rekli bi, odabrali stranačkustruju koja im jamči financijski opstanak u ovom malom gradu punom internetskihportala.

Napada se procedura smjene Ante Šolića nastojeći prikazatikao nedemokratska i pri tome stvara dojam kako je SDP kao trenutno nepostojeća konkurentnastranka požeškom HDZ bez golmana i napadača spremio dva pogotka u praznu mrežu.

No, je li uistinu tako?


Naprosto, svima bi valjda do sada već trebalo biti jasno daje vodeće ljude u stranci nužno pomlađivati kada za to dođe vrijeme, kako biočuvali stranačku čistoću i ideologiju te na koncu ostvarili pobjedu naizborima, koja je temelj političkog djelovanja i uvođenja pozitivnih promjena udruštvo.




Demokracija je jasna, a ona kaže da većina donosi odluke, asve ostalo je put u nekakav drugačiji sustav kakvih smo se kroz povijestnagledali i imali priliku svjedočiti neslavnim svršetcima.

No problem se javlja kada se pojedinci uzdignu iznad strankesmatrajući kako se bez njih ne može, što ako na kraju uspiju u svome naumu, od stranke stvara taoca i interesne poslušnike.Rekao bi Ćiro Blažević: "Puna su groblja nezamjenjivih".

Politika te digne, politika te spusti. Vrijedila bi i ona uBibliji zapisana: "Tko se mača laća, od mača će i zginut".

I da se onda vratimo na temu smjene Ante Šolića i postavimopitanje. Tko je kome nadležan? Vijećnici stranci ili stranka vijećnicima? Ovodrugo dakako, iako postoji nekoliko dovoljno jakih pojedinaca da se na izborimadokažu i osvoje vijećnički mandat, velika većina ta mjesta ne bi nikada uživotu vidjela da im nije stranke. Stranke, koja kroz svoju infrastrukturu poterenu, u svakom kvartu, svakoj ulici, naselju i stambenoj zgradi ima svojerođake, kumove i prijatelje koji na "kutije" dovedu sve živo a ponekad doslovnoi neživo.



Stoga, dragi Ante, sačuvaj se kukanja i nemoj se sramotiti.Koliko si ti ljudi smijenio i struja promijenio, ne zna ni dragi Bog, i pustistranku kojom se toliko kuneš u promjene i pobjede, ipak je veći dio ruku bio protiv tebe. Daj priliku novim ljudima,možda je njima Slavonija u interesu…


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI