Tko je u saboru radio najviše a tko najmanje

Dražen Đurović, Zdravko Ronko i Franjo Lucić
(FOTO: 034portal)

14.11.2016. | A.M.
Pregleda: 12224

Analizirali smo rad saborskih zastupnika izPožeško-slavonske županije u zadnja dva saziva sabora VII. i VIII.

U sedmom sazivu Hrvatskog sabora najviše truda si je daotadašnji HDSSB-ovac Dražen Đurović koji je u tom sazivu nastupio 740 puta. Dvaputa podnoseći obrazloženje predlagatelja, u ime kluba zastupnika za riječ sejavio 125 puta, pojedinačnu raspravu vodio je 15 puta, replicirao 410 puta teodgovarao na repliku 182 puta a netočan navod ispravljao je šest puta.




Poslije Dražena Đurovića sljedi HDZ-ov Franjo Lucić koji jenastupio 241 put. Šest puta je bio izvjestitelj odbora, 13 puta se uključio upojedinačnu raspravu, replicirao je 112 a odgovarao na repliku 85 puta, šestputa je također ispravljao netočan navod i dva puta reagirao na povreduposlovnika.




U sedmom sazivu najmanje se čulo od SDP-ovog Zdravka Ronka,ukupno 66 puta. 23 puta je bio izvjestitelj odbora dok je u ime klubazastupnika govorio pet puta, pojedinačnu raspravu vodio je 16 puta, replicirao10 a odgovarao na repliku 12 puta.



U osmom sazivu sabora Dražen Đurović nije sudjelovao jernije bio izabran što znači da je naša županija ostala uskraćena za jednogzastupnika a ponovno bivaju izabrani Franjo Lucić (HDZ) i Zdravko Ronko (SDP).

Osmi saziv sabora trajao je kratko tako da nije bilo punovremena za govorancije, ali ipak i u osmom sazivu Franjo Lucić uspijeva uzetiriječ 76 puta dok se Zdravka Ronka moglo čuti samo 10 puta.

Podaci o angažmanu pojedinog saborskog zastupnika javno sudostupni na internet stranici: http://edoc.sabor.hr/Statistika/AktivnostZastupnika.aspx

Iz iznesenih podataka vidljivo je koliko su se trenutnoaktualni saborski zastupnici borili za svoje biračko tijelo, pa se tako FranjoLucić poprilično borio, bar verbalno, mnogi će reći za svoju Pleternicu dokZdravko Ronko i nije baš bio zvijezda saborskih klupa zastupajući interesePožege, uostalom podaci su tu pa procijenite sami.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI