U proljeće kreće izgradnja nasipa na Orljavi u Gradcu

2. sjednica Partnerskog vijeća
(FOTO: M.B.)

14.11.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5658

Danas se provodilo javnoizlaganje o studiji glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežuzaštite naselja Gradac i grada Pleternice od velikih voda rijeke Orljave, drugaetapa izgradnje obale utvrde na desnoj obali rijeke Orljave.



"Znači, u postupku ocjeneu potrebi procijene zahvata na okoliš utvrđeno je da je za obalu utvrde udužini 250 metara potrebno provesti tu glavnu ocjenu. To se područje nalazi napodručju ekološke mreže i upravo to je tema današnje javne rasprave, dakle,izgradnja obalo-utvrde. Ovdje su i predstavnici Hrvatskih voda koji su ujedno inositelji zahvata te rješavaju pitanja troškova. Građani se sa svojimprimjedbama, pritužbama ili prijedlozima mogu javiti na studiju koja jeobjavljena na internetskim stranicama Požeško-slavonske županije", izjavila jeRenata Obardović, savjetnica zaštite okoliša Požeško-slavonske županije.





"Dakle, današnja javnarasprava se tiče izgradnje nasipa na Orljavi što je ujedno i jedno odkapitalnih ulaganja upravo u procesu obrane od poplava. Cilj nam je urediti svesustave naših rijeka, najveći projekt je akumulacija Kamenske koju očekujemo uskoro vrijeme. Županija zajedno s Gradom Pleternicom i Hrvatskim vodamasurađuje u ovom projektu o kojem se danas vodi javna rasprava. Vjerujemo daćemo upravo danas dobiti odgovor kada točno započinjemo s izgradnjom nasipa uGradcu tako da naši građani mogu mirno spavati jer više neće biti poplava",rekao je župan Alojz Tomašević.

Izgradnja nasipa nijedugoročno rješenje ali je krajnje bitno i važno te se tako najbrže može krenutiu realizaciju projekta. Početak radova se očekuje na proljeće, čim se steknuuvjeti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI