Osnivanje gospodarsko-socijalnog vijeća stopiraju sindikati?

Nikola Brekalo (u sredini) postavio je pitanje o osnivanju GSV-a naše županije
(FOTO: Mario Nakić)

05.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7585

"Uputili smo dopis svim sindikalnim središnjicama u Hrvatskoj i Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Nažalost, odgovor o imenovanju svojih predstavnika nismo dobili od dvije sindikalne središnjice (URSH i MHS) bez kojih nije moguće ustrojiti navedeno tijelo" - stoji u pisanom odgovoru na pitanje županijskog vijećnika Nikole Brekala (HDSSB), a odgovor potpisuje pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije Branka Kuba. Brekalo je na pretprošloj sjednici Županijske skupštine pitao zašto još nije formirano Gospodarsko-socijalno vijeće Požeško-slavonske županije, a pismeni je odgovor pročelnice dobio u materijalima za zadnju sjednicu.

Poslali i požurnice

U nastavku odgovora Kuba kaže: "U cilju uspostavljanja tripartitnog socijalnog dijaloga, a vezano za rješavanje pitanja iz nadležnosti regionalne samouprave, uputili smo požurnicu ranije navedenim sindikalnim središnjicama s nadom da će imenovati svoje predstavnike u Gospodarsko-socijalno vijeće".


Što kažu prozvani sindikati


Zanimalo nas je, stoga, objašnjenje iz navedenih sindikalnih središnjica i kod njih dolazimo do zanimljivih saznanja. U Udruzi radničkih sindikata Hrvatske (URSH) kažu kako nikakav dopis iz Požeško-slavonske županije nisu primili kao ni naknadnu požurnicu. Tajnica nam je kazala kako oni već godinama imaju svoga predstavnika u GSV-u požeške županije.

U drugoj prozvanoj središnjici, Matici hrvatskih sindikata (MHS), kažu kako su poslali odgovor još prije tjedan dana te ni njima nije jasno zašto GSV onda nije formiran. I u jednoj i u drugoj središnjici uvjeravaju nas kako je njima bitno sudjelovati u tom vijeću te da nemaju razloga stopirati njegovo osnivanje ili rad.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI