Brza cesta Požega-Pleternica još nije u planu Vlade

Župan Aladrović (desno) s dožupanima je odgovarao na pitanja vijećnika
(FOTO: Mario Nakić)

03.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13915

"Naše općine i gradovi dobro znaju koja je funkcija Regionalne razvojne agencije, no iskreno moram reći da s njihove strane nema dovoljno inicijative i ideja koje bi onda agencija mogla realizirati u projekte", rekao je dožupan Željko Jakopović odgovarajući na pitanje oporbenog vijećnika Nikole Brekala (HDSSB) tijekom aktualnog sata današnje 10. sjednice Županijske skupštine.

Još ništa od brze ceste

Njegovo drugo pitanje odnosilo se na uvijek aktualni izlazak iz prometne izolacije Požeštine. Pitao je za početak izgradnje brze ceste na relaciji Pleternica - Požega.
- Dakle, sada ne pitam za tunel i cestu Našice - Pleternica, da ne duljimo. Zanima me konkretno trasa Požega - Pleternica - upitao je Brekalo.
- Ne znam kada će početi izgradnja ove ceste, dokumentacija je kasnila zbog ceste Našice - Pleternica, a cesta Pleternica - Požega gradit će se kada je Vlada uvrsti u svoj godišnji plan. Ona još, naime, nije u planu - odgovorio je župan Marijan Aladrović te dodao kako će on sa svojim suradnicima učiniti sve da država uvrsti tu cestu u svoj plan za nagodinu.


Galić pita što je s Kutjevom


Na aktualnom satu pitanje je postavio i predsjednik Županijske skupštine dr. Radoslav Galić (HSP dr. A.S.), kojega zanima što je s Kutjevom d.d. i je li ostvaren cilj prilokom njegove privatizacije.
- Kutjevo bi trebalo biti jedan od glavnih nositelja gospodarstva u našoj županiji. Vidio sam kako je to učinjeno s Beljem i Vupikom, koji su privatizirani i sada se dalje ulaže u nove nasade - rekao je Galić, a župan je kazao da će odgovoriti pisanim putem.

Odobašić: Elementarna nepogoda je predizborni trik HDZ-a

Oporbeni vijećnik Franjo Odobašić (SDP) imao je primjedbe vezane uz nedavno proglašenje elementarne nepogode zbog suše.
- Žetva soje je već bila pri kraju, a kukuruz poluobran u trenutku kada je nepogoda proglašena. Osobno sam imao veći prinos kukuruza nego lani pa me zanima zašto ste proglasili nepogodu za cijelu županiju ako ona možda nije bila potrebna u svim mjestima - upitao je Odobašić, ustvrdivši kako je to možda bio predizborni trik da se pokloni "nekoliko kuna" poljoprivrednicima pred izbore pa da glasaju za HDZ.
Župan Aladrović i dožupan Jakopović odgovorili su kako povjerenstva na terenu rade svoj posao te da su dobili upute kako moraju biti objektivni i realni. Odobašić je potom zatražio podatke o radu povjerenstva za procjenu štete s terena.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI