¨Pozivamo sve stanovnike Požeštine da nam se pridruže na programu otvorenja Trga Svete Terezije¨

Trg Svete Terezije
(FOTO: Grad Požega)

10.10.2016. | 034Portal
Pregleda: 15192

"Kako je Požega bila ponosna prije 260 godina kad je položen kamen temeljac u današnjoj crkvi, tako je danas ponosna na otvorenje Trga Svete Terezije koje će se održati u petak u 17 sati. Ispred Gradskog vijeća pozivam sve stanovnike Požeštine da dođu na otvorenje Trga", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege, Nino Smolčić na današnjoj konferenciji za novinare.



Kao što većina Požežana zna nakon uređenja gradskih bazena, na red je došlo i uređenje Trga Svete Terezije. Kako Smolčić kaže, od samog završetka katedrale taj prostor je imao cilj okupljanje Požežana.


- Usprkos svim nastojanjima da taj trg dobije širu dimenziju, uvijek je ostajao je kao drugi trg u odnosu na središnji. Sada ovaj prostor postaje jednako važan središnjem trgu, a cilj nam je, kao dio ukupnog projekta izgleda Požege i uređenje središnjeg trga čime bi Požega kao jedna barokna ljepotica dobila novi izgled - dodao je Smolčić.


Gradonačelnik Vedran Neferović je također pozvao sugrađane da u što većem broju dođu na program otvorenja Trga, koji je ipak ostao iznenađenje.

- Ovim trgom spajamo povijest i viziju budućnosti i planova razvoja grada Požege. Ovaj projekt je jedan pokretač i ostali koji dolaze nakon njega, su pokazatelj da se u Požegi odgovornim pristupom i kvalitetnim odlukama Gradskog vijeća može napraviti pomak. Kroz ove tri godine se rješavaju brojni problemi koje smo naslijedili i investira se od strane Grada, ali i od onih sredstava koje smo osigurali u proteklom periodu - rekao je Neferović.



Najavio je i ostale projekte koji bi zatvorili jednu viziju Požege na turističkom planu, a to je uređenje "Požeške kuće" koje će nastojati završiti u proljeće sljedeće godine, uređenje Starog grada, izmještanje dječjeg vrtića Pod gradom i realizacija parkirališta na tom mjestu. To će, kaže, stvoriti preduvjet da Trg Svetog Trojstva dobije svoj konačni oblik i viziju kako taj prostor osloboditi parkirališta i vratiti ga građanima, pješacima i stvoriti ugodnu zonu u našem gradu.

- Imat ćemo poveznicu četiri gradska trga kroz pješačku zonu bez prometa. To je jedna dodatna vrijednost. Stari grad će se uređivati u turističke svrhe. Bez značajnog ulaganja u taj prostor nema ni efekta. Kozmetički zahvati nisu dovoljni da bi se taj prostor oživio. Moramo pristupiti cjelovitom uređenju Starog grada, urediti pristup, hortikulturu i sadržaj. Imamo plan kojeg ćemo vrlo brzo izložiti - dodao je Neferović. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI