Grad Lipik gradi drugu gospodarsku zonu

Lipik iz zraka
(FOTO: Skole.hr)

30.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7817

Među odlukama sa zadnje sjednice Gradskog vijeća grada Lipika prihvaćena je odluka o donošenju urbanističkog plana uređenja gospodarske zone "Lipik III". Radi se o zemljištu koje obuhvaća oko 34,2 hektara na području između silosa i staklenika u selu Dobrovac.

- Postojeća gospodarska zona "Lipik II" lagano se puni. Uz dosadašnja tri objekta, još su dva poduzetnika iskazala interes - kaže Marija Lokner-Zanetti, pročelnica Ureda za gospodarstvo u Gradu Lipiku. Nije željela reći o kojim se poduzetnicima radi jer još nije ništa konkretizirano.

Pogodnosti za ulagače


U poduzetničkoj zoni Lipik II ulagačima je Grad osigurao niz pogodnosti. Oslobođeni su plaćanja poreza na tvrtku i komunalne naknade prve godine u potpunosti, druge godine polovično, a u trećoj godini rada za 25 posto. Korisnici su u potpunosti oslobođeni obveze plaćanja komunalnog doprinosa kao i naknade za priključak na komunalnu infrastrukturu. Početna cijena četvornog metra građevinskog zemljišta u lipičkoj gospodarskoj zoni iznosi 30 kuna. Natječaj za prodaju preostalog zemljišta još uvijek je aktualan i nalazi se na službenim stranicama Grada Lipika. S obzirom da poduzetnici iskazuju sve veći interes, pojavila se potreba za otvaranjem još jedne zone na lipičkom području.


Mlin i elektrana

- Javljaju se domaći poduzetnici i radi se o industrijskim pogonima koji bi trebali zaposliti najmanje deset ljudi direktno, a čitavo područje imat će indirektne koristi od te industrije. Iskazan je interes da se kod nas grade mlin i elektrana na biomasu. Lipik polako postaje privlačan ulagačima jer prepoznali su naše prirodne resurse - dodaje pročelnica.

Grad je za novu zonu nabavio potrebnu dokumentaciju i sada se čeka da država ponudi to zemljište Gradu jer ono je u državnom vlasništvu. Na njemu se već nalazi sva potrebna infrastruktura.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI