Aladrović: ¨Gospodine Milković, nemojte sjednicu pretvarati u aktualni sat!¨, Milković: ¨Zar bi trebao ovdje šutjeti?¨

FOTO: 034Portal

GRADSKO VIJEĆE PLETERNICE

Aladrović: ¨Gospodine Milković, nemojte sjednicu pretvarati u aktualni sat!¨, Milković: ¨Zar bi trebao ovdje šutjeti?¨

20.09.2016. | 034Portal PREGLEDA: 8455

Burno je bilo na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pleternice. Najviše buke dizao je HDSSB-ov vijećnik Vladimir Milković koji je za zagrijavanje, na aktualnom satu, postavio pitanje gradonačelnici Antoniji Jozić, zašto ona ili njezin zamjenik nisu bili prisutni na polaganju vijenaca u Požegi na Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije.- Ja sam bila odsutna, a zamjenik je otvarao državno prvenstvo u Bzenici i stigao je u trenutku kad mu je to vrijeme dopustilo - odgovorila je gradonačelnica Jozić.

HDSSB-ov vijećnik, Dražen Soldo gradonačelnici je postavio pitanje u vezi novog automobila koji je Grad Pleternica nabavio krajem veljače. Pitao je koliko je vozilo koštalo i čijom odlukom je kupljeno.- Automobil je kupljen na leasing. Riječ je o vozilu Škoda Octavia u vrijednosti oko 200 tisuća kuna. Učešće smo platili sredstvima osiguranja koja smo dobili za odštetu i plaćamo mjesečni najam od dvije tisuće kuna na pet godina. Sredstva su osigurana u proračunu, a vi ste svi skupa digli ruku za taj proračun - odgovorila je.

- Promatrate li trošak reprezentacije kao ulaganje u posao. Možete li specificirati za što je novac potrošen - pitao je Soldo

- Stavke reprezentacije se troše sukladno odlukom Gradskog vijeća. I ovo piće koje vi večeras pijete je dio reprezentacije, kao i kava koju popijete kad dođete kod mene na razgovor. Isto tako ručak s partnerima koji rade na milijunskim projektima. Reprezentacija su i troškovi i za razne manifestacije - odgovorila je Jozić.Najviše buke podiglo se na prvoj točki Dnevnog reda, Zaključku o usvajanju Polugodišnjeg rada gradonačelnice Jozić.

- Možete li nam gospođo gradonačelnice reći, koliko smo u prvih šest mjeseci kao Grad povukli sredstava iz fondova EU - pitao je Milković.

- Iz fondova EU nismo povukli sredstva u prvih pola godine. Ove godine smo prvih šest mjeseci radili na pisanju i prijavi projekata jer su od ožujka i travnja krenuli natječaji za europska sredstva, tako da nismo ni mogli povući sredstva. Od trenutka kad prijavite projekt i možete trošiti sredstva često prođe i godinu i pol do dvije. Sve ovo što smo prijavili, ako prođemo moći ćemo konzumirati 2017. godine - odgovorila je Antonija Jozić.

- Spomenuli ste da se prethodne dvije godine na tome intenzivno radi. Vi želite reći da zadnje dvije i pol godine nismo povukli nikakva sredstva iz EU - opet je pitao Milković.  

- Kako smo mogli povući sredstva kad nije bilo niti jednog natječaja. Kad smo ušli kao članica EU, niti jedan natječaj nije raspisan za europska sredstva osim jednog koji se odnosio na poduzetničku infrastrukturu i tada nismo prošli. Konačno nakon dvije i pol godine su se krenuli raspisivati natječaji za sredstva - rekla je Jozić.

Mi već tri i pol godine slušamo kako imamo projekte od 350 milijuna kuna iz EU, to se koristi u promidžbene svrhe - rekao je povišenim tonom Milković  

- Pleternica ima spremne projekte u vrijednosti od 350 milijuna kuna. To nisu isključivo projekti koji će se financirati iz EU. Mi koristimo svaki natječaj koji se raspiše. Jesu li to EU sredstva ili naša nacionalna sredstva, lobiranje za projekte u Hrvatskim vodama, ŽUC-u i drugima. Hrvatska od ulaska u EU do ovog proljeća nije raspisivala natječaje za sredstva EU dok nije došao ministar Tomislav Tolušić. Imamo spremno 350 milijuna vrijedne projekte i ne koristim ih u promidžbene svrhe, koristim ih kao činjenicu da su spremni i postoje. Kada se otvori natječaj mi se na njega javljamo. Koristili smo sredstva Fonda za zaštitu okoliša i to su
nacionalna sredstva a ne iz fondova EU -  odgovorila je.

- Odgovarate mi na nešto što vas nisam pitao - rekao je Milković

Vi mene prekidate dok nisam završila i upadate mi u riječ. Ubuduće ću vam odgovarati pismenim putem u dvije rečenice - rekla je gradonačelnica Jozić.

Vijećnik Franjo Lucić, gradonačelnici je postavio pitanje do koje faze je došao projekt aglomeracije, vrijedan 150 milijuna kuna.- Od 2009. godine radimo na projektu aglomeracije. To su godine i godine truda, takav projekt ne padne odjednom s neba zato što netko mahne čarobnim štapićem. Taj projekt će riješiti problem odvodnje velikih naselja na području Pleternice. Prošli tjedan dobili smo obavijest iz Hrvatskih voda da će projekt nositi Hrvatske vode, zajedno s Tekijom, pleterničkim Komunalcem i Gradom Pleternicom. Dobili smo obavijest od Hrvatskih voda da krećemo u izradu aplikacije. Nadamo se da ćemo kad prođemo program aplikacije, krajem ove godine raspisati natječaj za izvođače radova. To su većinom europska sredstva, jedan dio moraju osigurati Hrvatske vode, a najmanji dio oko 3.5 milijuna kuna mora osigurati Grad Pleternica - rekla je gradonačelnica Jozić.

- Gospodine Milkoviću, ne možete postavljati pitanja koja nisu vezana uz točku dnevnog reda. Pročitajte poslovnik. Ne pretvarajte sjednicu u aktualni sat. Vi ne postavljate pitanja nego raspravljate - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović, Milkoviću koji je bio opet jako raspoložen za raspravu.- Što bih trebao šutjeti kao vaši gradski vijećnici koji to rade već tri godine - pitao je Milković.

- Ne trebate šutjeti nego se pripremite i držite se poslovnika - odgovorio je Aladrović.

Prijedlog odluke o izvršenju proračuna Grada Pleternice za prvo polugodište 2016. godine usvojen je uz samo jedan suzdržan glas. Prihodi za prvih pola godine bili su 10.25 milijuna kuna, a rashodi 6. 9 milijuna kuna.U Savjetu mladih Grada Pleternice (jednoglasno), bit će: Tomislav Odobašić sa zamjenicom Ivanom Galović, Tomislav Ećimović za zamjenikom Zvonimirom Perkovićem, Ana Pavić sa zamjenicom Ines Pišić, Jelena Herman Petrovicki sa zamjenikom Ivom Čolakom, Karlo Lucić za zamjenikom Franjom Lucićem, Danijel Gazilj sa zamjenikom  Fabijanom Banožićem i Kruno Banožić sa zamjenikom Krunom Gaziljem.Tagovi: vijeće, platernica, četiri točke, jozić, milković

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Bivši šef JANAF-a oslobođen optužbi jer je prilikom primanja mita držao propisanu distancu od 2 metra

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas pretežno oblačno

.

Završila izobrazba 57. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe u Požegi

.

U ožujku na 50-ak zaraženih apsolutni lockdown, a trenutno na 2378 skoro pa ništa?!

.

Požeška kava za ljudska prava s Martinom Vlašić-Iljkić

.

Sve službene nogometne utakmice do daljnjeg će se igrati bez prisustva gledatelja

.

Vozači, evo, jedne dobre vijesti

.

Novi Studentski dom u Požegi primio prve stanare, mada manje zbog provođenja epidemioloških mjera

.

Samo 3 sastojka: Recept za prefine browniese bez grama brašna i ulja

.

Stožer CZ PSŽ: Imamo žarišta u velikim požeškim tvrtkama jer se skrivaju kontakti!

.

Novi podaci Nacionalnog Stožera. Rekordan broj preminulih

.

Grad Požega nastavlja sufinancirati troškove sterilizacije i kastracije kućnih ljubimaca

.

U Ruševu pronađena mrtva ženska osoba, sumnja se na nasilnu smrt

.

Čak sedam razreda Obrtničke škole u samoizolaciji

.

Učenici Katoličke gimnazije u Požegi darivali potrebite

.

U našoj županiji tijekom listopada zabilježeno 20 naleta vozila na životinje na cesti

.

Za sve navijače Hajduka: Torcida spektakularnim prizorima iz Splita proslavila 70. rođendan

.

PSŽ: Ukupno 132 aktivna slučaja, od jučer 14 novopozitivnih osoba

.

Danas će bez struje biti...

.

Vrijeme danas pretežno sunčano s mjestimičnom naoblakom

.

Ovo su stvari na koje trebate paziti ako dobijete opomenu za stari račun

.

Obična, na prvi pogled gej, reklama izazvala pravi mali ʺrat u komentarimaʺ

.

Biskup Škvorčević primio požeškog gradonačelnika i župana

.

Obavijest korisnicima vodoopskrbe

.

U PSŽ u 2019. godini 962 poduzetnika. Agronom najveći dobitaš, Lipik Glas d.o.o. najveći izvoznik

.

ʺSrce pjeva, duša slušaʺ naziv je novog CD-a 14 marljivih snaša

.

U požeškoj bolnici opskrba lijekovima nije ugrožena

.

SIRUS: ʺMolimo ljude dobrog srca i ljubitelje životinja, koji su u mogućnosti, da udome ovu ljepoticuʺ

.

Prirodni lijek: Napitak od 2 kune koji bismo trebali uzimati svaki dan

.

1.413 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 897 osoba

.

U Županiji održan sastanak povodom Popisa stanovništva 2021. godine

.

Sutra iza Gradske kuće u Požegi počinje prodaja cvijeća

.

34-godišnji Kutjevčanin prijavio nedozvoljenu uporabu osobnih podataka

.

Samoizolacija skraćena na 10 dana

.

Prilikom ulaska i boravka na grobljima obavezno je nošenje maski

.

Od jučer 20 novopozitivnih osoba, ukupno 135 aktivnih slučajeva

.

Vrijeme danas oblačno s povremenom kišom

.

Danas će bez struje biti...

FOTONALAZ

Za sve navijače Hajduka: Torcida spektakularnim prizorima iz Splita proslavila 70. rođendan