Božo Petrov: HDZ i SDP obećavaju bajke i nebuloze kao što je smanjenje PDV-a

Božo Petrov
(FOTO: 034Portal)

27.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 9701

Predsjednik MOST-a, Božo Petrov danas je sa svojim suradnicima posjetio Požegu. Na pitanje po čemu se MOST razlikuje od HDZ-a i SDP-a odgovorio je da su to elementarne postavke gospodarskog razvoja. Oni kako kaže obećavaju bajke i nebuloze kao što je smanjenje PDV-a.



- Smatramo da je trenutno bilo kakvo diranje PDV-a ugrožavanje stabilnosti proračuna. Trebamo pojačati izvoz i potrošnju i to se može smanjenjem poreza na dobit kako bi povećali neoporezivi dio dohotka. Kada se ojača gospodarstvo možete govoriti o smanjivanju PDV-a ili usmjeravanju njegovog djela u ruralna područja - smatra Božo Petrov.


Kaže kako se HDZ i SDP u predizborno vrijeme hvale brigom o ruralnim područjima, a jedni i drugi su ih uništavali. Predstavnici MOST-a su iz lokalne sredine i kaže da znaju što takvim sredinama nedostaje.


- Broj radnih mjesta se može povećati smanjenjem poreza na dobit. Tako će svaki poduzetnik imati više sredstava koje može uložiti u investicije i povećati broj radnih mjesta. S druge strane, trebamo imati mjere koje potiču zapošljavanje i samozapošljavanje što se također može napraviti. Jako su bitne, pogotovo za Slavoniju, mjere iz ruralnog razvoja, iz sektora poljoprivrede gdje vi dajete sredstva koja će potaknuti zapošljavanja - rekao je Petrov.



Kaže kako je MOST u prvih šest mjeseci uspjeli uvesti red, počistiti nered HDZ-a i SDP-a, pogotovo što se tiče mjera gdje su pogodovali velikima i to na kaznen način. Trenutno se rade administrativne istrage i nada se da će se one na kraju i proširiti.

- Uspjeli smo usmjeriti sredstva prema manjim i srednjim poduzetnicima i poljoprivrednicima. Trenutno se piše pravilnik za te mjere koje će potaknuti razvoj OPG-a i srednjeg poduzetništva. Sjećate se afera bivšeg ministra poljoprivrede, Tihomira Jakovine gdje se pogodovalo velikima na način da su se stvarala umjetno povezana društva. Dijelom smo to uspjeli eliminirati, nije se moglo u potpunosti. Jasno nam je da moraju postojati i veliki i srednji i mali, ali ne mogu mali poljoprivrednici patiti zbog koristi velikih.

Očekuje više mandata nego što su imali na prošlim izborima. Nada se da će građani razumjeti što su radile prethodne vladajuće stranke u 20 godina.

- Gospodin Milanović kaže da će vratiti INU. Da nije bilo SDP-a i HDZ-a ne bi ju trebalo vraćati. Oni su ti koji su INU rasprodali i uništili kao i svaku državnu tvrtku koja je bila vrijedna. Samo u vrijeme Zorana Milanovića INA je izgubila na vrijednosti između 10 i 12 milijardi kuna. Jedni i drugi su ju rasprodali i danas govori da će ju spasiti. Imao je priliku četiri godine i na kraju ju je uspio srušiti do kraja - rekao je Petrov.  

Što se tiče koalicije HDZ-a i SDP-a o kojoj se po medijima dosta špekulira kaže da se da se samo te stranke pita, to bi se i dogodilo.

- Na njihovu žalost i na sreću građana, postoji baza normalnih ljudi i na ljevici i na desnici. Oni znaju ako će kalkulirati s tim pred lokalne izbore da će sve izgubiti. Postoji mogućnost da oni krenu na još jedne izbore optužujući Most da će biti krivac za to i da čekaju rasplet lokalnih izbora da bi ušli u veliku koaliciju. Milanović i Plenković si jako dobro pašu što se tiče donošenja odluka u saboru i financijskih uvjeta - rekao je Petrov.

Ministar gospodarstva, Tomislav Panenić kaže kako će Most i u budućoj vladi raditi promjene. Kaže kako su građani prepoznali pozitivan rad Mosta, da su očekivanja velika i trebaju ih opravdati. Na pitanje s kime bi prije surađivao, HDZ-om i SDP-om kaže da je u ovom trenutku to jako teško pitanje.



- S jednima smo imali iskustvo i pokušali su nas prevariti. Vidio sam osobno kako su četiri godine vodili Ministarstvo graditeljstva, a s druge strane imamo HDZ, S njima smo pokušali brojne promjene, ali oni imaju problem komunikacije sa svojim članstvom.

Na pitanje s koliko bi Mostovih mandata u saboru bio zadovoljan kaže da će zasigurno imati dovoljno da mogu utjecati da sljedeća Vlada funkcionira na pravim osnovama.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI