Program Aurea festa popularne glazbe, elektronske glazbe i ¨Zlatnih žica Slavonije¨

Dominik krabal i Mladen Topić
(FOTO: 034Portal)

17.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 12445

Uz predstavljanje opširnog programa Aurea-festa o kojem smo pisali u prethodnom tekstu, prodirektori Aurea festa popularne glazbe, Aurea festa elektronske glazbe i "Zlatnih žica Slavonije" predstavili su programe tih večeri.

Prodirektor Aurea festa Jazz-a Zvjezdan Marjanović bio je odsutan te je program predstavio član Big Banda Požega Damjan Pirović.




- Nakon prošlogodišnjeg iznimnog uspjeha ovog festivala na kojem je nastupio Big Band Požega s gostima očekivanja publike su velika. 31. kolovoza festival će kao domaćin otvoriti Big Band Požega, a zatim slijedi koncert "Green house-blues benda" i dive hrvatske jazz i blues scene Zdenke Kovačiček - rekao je Pirović.


"Green house-blues band" je vokalno-instrumentalni sastav koji broji desetak članova koji preko deset godina djeluju širom Hrvatske i Slovenije. Sviraju na većini blues i jazz festivala u Hrvatskoj, a i šire.

- Poslije nastupa na Trgu Svetog Trojstva imamo zanimljiv after party naziva "Jazz i rakija" koji će se odviti na terasi kazališne kavane, na kojem će ljubitelji ove glazbe nastaviti uživati uz požeške šljivare koji će peći rakiju i odličan osječki bend Groove up u kojem uz dvije pjevačice pjeva i Požežanka Mila Bauković - rekao je Pirović.

Damjan je prodirektor Aurea festa popularne glazbe i predstavio je program.

- U petak 2. rujna s početkom u 20 sati, 16 izvođađa nastupit će na Trgu svetog Trojstva uz snimanje HRT-a. Festival je podijeljen u dva dijela. U prvom će izvođači izvoditi nove pjesme, a u drugom hitove s proteklih festivala - rekao je Pirović.

Na festivalu popularne glazbe nastupit će sljedeći izvođači: Crno na bijelo, Meri Andraković, Ljubavnici, Roko bend, Posegana, Dario Barišić, The Ljubičanstveni, Marko Tomasović, Geronimo, Kristijan Rahimovski, Emina Arapović, Mejaši, Begini, Antonija Šola, Vigor i Gazde.

- Sve izvođače pratit će festivalski orkestar od 14 sudionika pod ravnanjem Zvjezdana Marjanovića. Nakon završetka Aurea festa popularne glazbe selimo se s Trga Svetog Trojstva na after party u šator koji će bit postavljen u dvorištu VUP-a gdje će nas zabavljati zagrebački bend "Only friends and familly" uz disco hitove 70-tih i 80-tih - dodao je Pirović.

Festival elektronske glazbe održat će se 1. rujna od 23 sata do 6 ujutro u diskoteci Platinum in. Program je predstavio prodirektor Mladen Topić-Topa.



- Uz zvuk i ritmove elektronske glazbe nastupit će pet DJ-a od kojih je najistaknutiji zagrebački DJ "Tom Bug" koji je pobjednik "Burn residence i DJ natjecanja" prošle godine. Bio je najbolji u Hrvatskoj na tom svjetskom natjecanju DJ-a i time zastupao Hrvatsku na Ibizi gdje je svirao glazbu sa svjetski poznatim DJ-ima - rekao je Topić.  

Osim Tom Bug-a nastupit će  DJ "Omke" iz Osijeka, jedan od najpoznatijih osječkih house DJ-a. Uz njih će nastupiti dva DJ-a iz Slavonskog Broda, Mario Mijatović i Aleksandar Muce, a atmosferu će zagrijati sam DJ Topa.

- Kao i u protekle dvije godine očekujem da će odaziv ljudi biti odličan i da će biti dobra zabava do jutra. Pozivam građane da nas posjete u što većem broju - dodao je Topić.

Aurea fest "Zlatne žice Slavonije" koji se održava u subotu 3. rujna na glavnom trgu, predstavio je prodirektor Dominik Škrabal.



- Program počinje u 21 sat kada će nastupiti 16 izvođača s novim pjesmama. Zastupljena su tri stila. U tradicionalnom će nastupiti primjerice Slavonski dukati i Krunoslav Kićo Slabinac. Imamo starogradski stil koji će predstaviti TS Dike i Ansambl Hajo i nekakav urbani stil u kojem će se pojaviti Miroslav Škoro Cecilija i drugi - rekao je Škrabal.

Na Zlatnim žicama Slavonije nastupit će: Miroslav Škoro, Krunoslav Kićo Slabinac, Slavonske Lole, Cecilija, Stjepan Jeržek Štef, Boris Ćiro Gašparac, Đani Stipaničev, Slavonski dukati, Garavuše, Dike, Salaš, Ansambl Hajo, Sanja Hajduković, Zlatna Dolina, Stjepan Japarić i Sokak bez imena.

- U nastavku programa slična je koncepcija kao i u programu Popularne glazbe. Svih 16 izvođača nastupit će s još po jednom pjesmom s prošlogodišnjih festivala ili pjesmom koja je ostvarila uspjeh kod slušatelja. Program hitova počinje u 22.15 sati - dodao je Škrabal.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI