Vodostaj Orljave uzvodno od brane koja se obnavlja u Peternici pao za četiri metra

Vodostaj Orljave poslije brane
(FOTO: Čitatelj)

07.08.2016. | 034Portal/Čitatelj
Pregleda: 12060

Čitatelj nam je poslao nekoliko slika kako izgleda rijeka Orljava u Pleternici uzvodno od brane koja se renovira. Naime vodostaj gornjeg vodotoka je pao na zabrinjavajuće razine.






- Po svemu je vidljivo da je vodostaj rijeke pao za otprilike četiri metra. Krivac je očito izvođač radova koji je pustio preveliki tok vode niz branu, a u gornjem vodotoku vode skoro pa nema i jako je brza - rekao nam je čitatelj.




Kaže da je osobno zvao u Grad Pleternicu, ali oni kažu da to nije nad njihovoj nadležnosti nego Hrvatske vode. Oni opet kažu da su upoznati sa situacijom i da će izvođač radova sanirati štetu i podići vodostaj na normalnu razinu.





- Dani prolaze, oni redovno rade svoje poslove na rekonstrukciji brane, ali vodostaj ostaje isti i svakim danom sve manji. Svi stanovnici uzvodno (Ulica Kralja Zvonimira,Gradac) koji nemaju gradski vodovod služe se bunarima i ostaju bez vode u istima. Više ne znam kako i gdje reagirati. Moji žive preko 60 godina ovdje i kažu da toliki mali vodostaj nikada nisu vidjeli. Ja se kao aktivni ribolovac pitam što je sa ribom u rijeci i ostalim životinjama i tko će tu štetu pokriti - pita se čitatelj.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI