Jakovina se povlači sa liste pete izborne jedinice

Tihomir Jakovina
(FOTO: sbonline)

02.08.2016. | 034portal/Jutarnji
Pregleda: 3706

Bivši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP) povukao se s liste Narodne koalicije za petu izbornu jedinicu, potvrđeno je neslužbeno u SDP-u.

Jakovina je u toj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko srijemsku izbornu jedinicu trebao biti treći na koalicijskoj listi.

U proteklom razdoblju mediji su ga prozivali za niz afera, a posljednja je bila vezana uz Hrvatske šume, u kojima je kaoministar ugovorio višemilijunske bonuse za troje članova uprave, koji su isplatu ugovorenih bonusa nedavno zatražili sudskim putem.


- U svom životu i političkom radu uvijek sam se borio zaHrvatsku i uvijek su mi interesi hrvatskih građana bili na prvom mjestu. U skladu s tim principima obnašao sam i dužnost ministra poljoprivrede u Vladi RH. Želim naglasiti da u svome radu nisam činio ništa protivno zakonima, niti se protiv mene zbog mojih postupanja vode ikakvi postupci. Međutim, u ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet, već i vjerodostojnost politike stranke koje sam član, SDP-a.


Moja je želja da se Hrvatska nastavi razvijati kao uspješna i uređena država, čemu je jamac pobjeda Narodne koalicije. Zbog toga ne želim biti prepreka svojoj stranci i Narodnoj koaliciji na putu prema pobjedi na rujanskim izborima. Obavještavam javnost da odustajem od kandidature za izbore za Hrvatski sabor, napisao je Jakovina u službenom priopćenju.

Odlaskom Jakovine sa liste pete izborne jedinice ostalo jeslobodno mjesto koje treba popuniti, a tko će se naći na tom mjestu za sada nije poznato.

Logika stvari nalaže da bi to trebalo popuniti Brodskom kvotom gdje se teško može ustvrditi novo ime.

Uzimajući u obzir da se predsjednik brodske organizacije Roberto Lujić našao u taboru Zlatka Komadine na unutarstranačkim izborima, teško je povjerovati da će se predsjednik stranke odlučiti za njega, stoga ostaje čekati kakvo će rješenje ponuditi Milanović u ovom slučaju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI