Snježana Mekić Delić: ¨Na neki način zavidim djeci jer slikaju u potpunosti slobodno¨

Snježana Mekić Delić
(FOTO: Tomislav Milanović)

12.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6030

U sklopu izložbe "Trojanci u muzeju" održana je radionica akvarela pod vodstvom požeške slikarice Snježane Mekić Delić. Brojni mališani odazvali su se na ovu radionicu kako bi "izbrusili" svoje vještine u likovnoj umjetnosti.



- Ovdje ima dosta mladih talenata. Čak im na neki način zavidim jer voljela bih da ja mogu tako slobodno raditi. Inače tema radionice su konji, pošto smo radili konje od papira, ali neki imaju drugačiju inspiraciju pa tu imamo sove i neke druge životinje – rekla je Snježana Mekić Delić.

Kaže kako djecu ne treba puno učiti, jer na neki način oni o umjetnosti znaju više no odrasli. Opušteni su i slobodni i na radionici su nastali po njoj vrhunski akvareli koji podsjećaju na slike Kandinskog.





- Osnova akvarel tehnike je korištenje puno vode što donosi mnoga iznenađenja. Otkrivamo što je voda napravila, pigment "šeta" s drugim pigmentom pa se boje miješaju. Djeci je najbolje pustiti da što više slobodno rade i imaju puno boja na raspolaganju – dodala je Snježana Mekić Delić.



- Likovni mi nije baš omiljeni predmet, ali ga jako volim i volio bih biti slikar kad narastem. Danas smo naučili dosta poteza i postupaka u akvarel tehnici. Nisam prije znao da se boje mogu razlijevati na razne načine i nacrtao sam konja koji trči po livadi – rekao je učenik OŠ Dobriše Cesarića, Luka De Marco.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI