¨Nikoga nisam napao kao požeško-slavonski župan, a kamoli ministra u Vladi RH Tomislava Panenića¨

Alojz Tomašević
(FOTO: Lidija Galić)

10.07.2016. | I.V.
Pregleda: 8849

U našu redakciju pristigao je zahtjev za ispravkom objavljene informacije vezano za naš članak pod naslovom "Župan Tomašević verbalno napao ministra Panenića". Župan se ne slaže sa tvrdnjama ministra Panenića, dopis bez izmjena prenosimo u cijelosti:

"Tendenciozanje i u potpunost netočan navod u naslovu da sam bilo koga napao kaopožeško-slavonski župan, a kamoli ministra u Vladi RH Tomislava Panenića.

Točno je da sam se iznenadiovidjevši ministra Panenića u Požegi na terasi jednog od požeških kafića u društvu meni poznatih ljudi. Prišao samim i uljudno ih pozdravio. Pozvali su meda sjednem s njima za stol što sam i učinio s namjerom razmijeniti kojuriječ s ministrom obzirom da sam višeputa ministru bezuspješno slao dopise i pozivao na sastanke kako bi razgovaralio konkretnim stvarima koje tište nas u Požeško-slavonskoj županiji.


Razgovarali smo o raznimtemama vezanim za teško gospodarskostanje u Slavoniji, neizdrživu situaciju u poljoprivredi i svim drugimsektorima. Na sve sam to pokušao ukazati ministru navodeći primjere kako se potom pitanju ništa nije napravilo za vrijeme njegovog mandata, ali i mandatanjegovog kolege iz MOST-a, ministra poljoprivrede.


Točno je i da smo razgovarali o temama kojenisu lake za razgovor i koje se izravno tiču ministra Panenića. Mišljenja samda bi ministar trebao znati da je veoma teška situacija u Požeško-slavonskojžupaniji za koju sam se kao župan uvijek borio i borit ću se jer slavonskičovjek više ovako ne može na svojoj zemlji živjeti i raditi.

Moram naglasiti dažupani ne mogu utjecati na vođenje države, određenih resora i ministarstava. Mikao župani možemo biti veliki zagovornici da se nešto poduzima i odrađuje, aline možemo utjecati na odluke koje bi trebali donositi ministri, a nisu ihdonijeli.

Dok i zadnja kap krvi teče kroz mene, prvenstveno kao čovjeka,domoljuba, a u ovom slučaju i kao župana borit ću se, tražiti i nikada nećuprestati govoriti dok nam svima ne bude bolje. Neću se umoriti u kritikama jerse jedino njima mogu polučiti rezultati.

Optužbe da sam bio pod utjecajemalkohola više su nego smiješne, takovo što izjaviti i napisati graniči sa moralnošću i odgovornošću onihkoji su to rekli i onih koji su tonapisali.

Sve što se naveli u objavljenomčlanku, bez da ste kontaktirali drugu stranu, iskonstruirano je i u službipolitike što potvrđujete svojim načinom pisanja."

S poštovanjem, Alojz Tomašević župan v.r.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI