Neferović ispunio obećanje, 10.07 otvorenje novih bazena

Gradski bazeni
(FOTO: Mladen Mirković)

08.07.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 16300

Dva dana je do otvaranja novouređenih požeških gradskih bazena. Nakon 63 godine Požežani i Požežanke će moći uživati u moderno izgrađenim bazenima.

Jučer je na bazenima odrađena tehnička ispravnost koja je prošla s odličnom ocjenom, a danas je voda iz oba bazena prošla kroz filtere kako bi bila spremna i provjerena za prve kupače i otvorenje koje će biti u nedjelju 10.07.

Djelatnike komunalca smo danas zatekli kako uređuju bazene po pitanju zelenila i cvijeća, isto kao djelatnike PZC-a koji su obilježavali parkirališna mjesta.









Bazeni će imati novi ulaz koji će biti sa lijeve strane zgrade Kuglane te će se ulaziti kroz haustor prateće zgrade s toaletom, tuševima i garderobom. S desne strane će osobe s posebnim potrebama i invalidi ulaziti, a s lijeve svi ostali posjetitelji i kupači.

Projekt od deset i pol milijuna kuna kojemu je glavni izvođač bila firma Presoflex Gradnja d.o.o. iz Požege sadrži veliki bazen (olimpijski) koji je 50 metara i 6 centimetara po dužini s 25 metara i 6 centimetara po širini, mali bazen za djecu 25 metara dužine s 12 metara širine, tuševima, klupama, kafićem, košarkaškim igralištem kojemu sutra stižu koševi te odbojkaškim igralištem koje je na pijesku. - rekao nam je voditelj gradilišta ispred firme Presoflex Gradnja d.o.o. na bazenima Zdravko Pažin
















Sva prljavština koja je sitna i nalazi se u bazenu čisti se robotom koji će se puštati u funkciju po noći kako bi bazen bio čist, a lišće i ostale veće stvari će se zaustavljati na rešetkama odvodnih kanala i manualno uklanjati.

Bazeni će se jednom godišnje prazniti i ponovno puniti. Da bi to bilo moguće i izvodivo u strojarnici se za to brinu posebne pumpe, rezervoari i cisterne s već pripremitom profiltriranom i kemijski provjerenom vodom. Svaki dan po dva puta se voda izuzima na analizu kroz kompjutore u kemijskom laboratoriju kako bi bila sigurna za kupače i sve posjetitelje bazena – pojasnio je Zdravko











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI