Ovakav opseg vrsta papiga ima možda deset ljudi u Hrvatskoj

Jedna od papiga u Antunovom uzgoju
(FOTO: Tomislav Milanović)

06.07.2016. | I.V.
Pregleda: 16806

Antun Smojvir iz Vidovacabavi se uzgojem papiga već 20 godina, kako kaže iz ljubavi. Hrvatski je branitelj i našao je zanimaciju koju voli zbog koje, kakokaže, ne hoda po kafićima. Papige je počeo uzgajati kada je otišao u vojnumirovinu.

Od rijetkih vrsta papigauzgaja i kubansku amazonu, za koju kaže da je jako rijetka jer u Hrvatskoj imamožda samo dva para.





- Izlažem ptice na raznimsajmovima u inozemstvu jer je ovaj posao slabo zastupljen u Hrvatskoj. Ovakav tip uzgojapoput mene u Hrvatskoj ima možda još desetak uzgajivača, a u istočnojSlavoniji nema nitko. Imam dvadeset pari velikih papagaja koji u prosjekukoštaju 1000 eura. – kaže nam Antun.


Na svojoj farmitrenutno ima oko 200 papiga i s njima svaki dan provodi najmanje trisata, a ako želite nabaviti papigu Antuna možete kontaktirati na broj 248-005.

- Cijene papiga se kreću od30 kuna do 1000 eura, ovisno o vrsti. Za ovakav uzgoj svaka ptica mora bitiprijavljena u Ministarstvu zaštite okoliša i brojno stanje mora biti ispravno –pojašnjava Antun.






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI