Mato Grgić (SDP): Gdje su pusti milijuni koje ste obećavali?

Gradsko vijeće Pleternica
(FOTO: Ivan Vlahović)

21.06.2016. | Ivan Vlahović
Pregleda: 7578

Na 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Pleternice u 15točaka doneseno je rješenje o izboru komisije za imenovanja u kojem su od šest, dva mjesta pripala HDSSB-u. Usvojena je odluka o godišnjem obračunu Proračuna Grada Pleternice za 2015. godinu te raspodjelu rezultata poslovanja, sa tri glasa protiv oporbenih vijećnika (HDSSB, SDP).

Usvojena su i izvješća o poslovanju Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica, Dječjeg vrtića "Tratinčica", Pleterničkog komunalca, Poduzetničkog centra, Male hidroelektrane i Javne vatrrogasne postrojbePožeško-slavonske županije.




Nadalje su još donijete: Odluka o izmjeni i dopuni Odluke osufinanciranju katastarske izmjere i obnove zemljišnih knjiga na području Grada Pleternice, k.o. Bučje. Odluka o darovanju nekretnine u k.o. Kuzmica. Odluka oukidanju svojstva javnog dobra u općoj upotrebi na nekretnini oznake k.č.br. 1672/1, 1672/2 i 1672/3, k.o. Brodski Drenovac. Rješenje o imenovanjuravnatelja Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica. Zaključak o utvrđivanju prijedloga kandidata za imenovanje sudaca porotnika za mladež u Županijskomsudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Požegi. Zaključak o pokretanju postupka izbora članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Pleternice te odluka o pristupanju lokalnoj akcijskoj grupi (LAG-u) "Barun Trenk.




Na aktualnom satu, kada su uslijedila vijećnička pitanja,vijećnik Mato Grgić (SDP) upitao je:

- Gospođo gradonačelnice, prošlo je tri godine kako ste stupili na to mjesto, obećali ste brojne projekte kao što suobnova parka, tržnica, ulica Baje Tomića, ulica kraj pošte, penzionerski dom, srednjoškolski centar a od svih tih navedenih projekata, obećanja, niste napravili ništa. U istom periodu potrošili ste puste milijune izvornogproračuna a sada ćete vi nama kao predsjednik vaše stranke, gospodin institucija, objašnjavati neobjašnjivo. Pitam gdje je uloženo preko 28 milijuna kuna u ove tri godine.

Pusti milijuni su novci izvornog proračuna od 5-6 milijuna kuna Grada Pleternice, kojima se financira sve ovo što vidite oko sebe. Obećala sam i mnoge druge projekte koji su završeni. Završen je i otvoren dječji vrtić, izgrađena naša knjižnica i čitaonica uiznosu 20 milijuna kuna, napravljena je investicija u ceste, dakle tri ulice u gradu Pleternici u vrijednosti 25 milijuna kuna, pet milijuna kuna je uloženo uprojektnu dokumentaciju za aglomeraciju. Uložena su i sredstva u projektnu dokumentaciju za sve ovo što ste vi nabrojali - odgovorila mu je gradonačelnica.



S druge strane Vlada iz strankeiz koje vi dolazite, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju nije učinila gotovo ništa da bi raspisala natječaje vezano za projekte na koje bi mi kao Grad Pleternica mogli aplicirati. Mi kao Grad imamo spremnih projekata za aplicirati prema EU u iznosu od 300 milijuna kuna. Sada su konačno ti projekti krenuli - prozvala je bivšu Vladu Jozićka

Nema silnih milijuna izvornog proračuna, mi gotovo uspijevamo činiti čuda, izvršavati sve obveze koje zakon pred nas postavlja - dodala je.

Grgić napominje kako je bivša Vlada u proteke četiri godine dalaPleternici 120 milijuna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI