U Samoboru se održala utrka svjetskog biciklističkog kalendara ranga C1

Biciklisti-Luks Racing Teama
(FOTO: Luks Racing Teama)

14.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3593

U nedjelju u Samoboru se održala utrka svjetskog biciklističkog kalendara ranga C1 na kojoj su nastupili i biciklisti požeškog Luks Racing Teama. Utrka se uz to bodovala i za Kup Hrvatske i Kupp Slovenije, tako da je na utrci nastupilo preko 300 natjecatelja.

Naši natjecatelji su nastupili u kategorijama Mlađi junior, Junior i Elite. Boje požeškog kluba na utrci u Samoboru branili su Matej Skuzin, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

U utrci koja je startala u 10 sati nastupili su Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.


U jakoj konkurenciji kategorije Mlađi juniori Mirko i Nino su startali iz prvog i drugog reda, na startu su krenuli sa vodećom skupinom i u utrci, po teškoj stazi, lošem kišovitom vremenu i nadasve jako teškoj stazi, su u prvom krugu držali priključak sa vodećima.





U utrci od tri kruga koji su dužine 4 km naši dečki su se držali dobro te Mirko završava na trećem mjestu od hrvatskih natjecatelja i ukupno deveti u kategoriji, a Nino uz tehničke probleme u drugom krugu završava na ukupno 21 mjestu. U 10 sati je startao i Zvonko u kategoriji Junior, startao je iz prvog reda, što na ovoj stazi ne znači prednost, u prvi zavoj je ušao prvi u onda u utrci od 4 kruga, znači preko 16 km utrke po teškoj, raskvašenoj stazi Zvonko završava utrku na trećem mejstu poretka hrvatskih vozača i ukupno na devetom mjestu.




U utrci u 12:45 nastupio je u kategoriji Elite naš Matej Skuzin koji je u lavovskoj borbi sa natjecateljima iz Francuske, Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske dobro krenuo u utrku ali mu u trećem krugu puca lanac i Matej odustaje. Šteta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI