Prijavite se na EU natječaje: Potpora u poljoprivredi može biti čak 100-postotna

Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije i gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

31.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 10107

Poduzetnici i obrtnici imaju novu priliku za povući sredstva iz EU fondova. Naime, otvoreno je nekoliko natječaja putem kojih mogu ostvariti potporu za svoj posao.
- Za mala i srednja poduzeća mogućnosti financiranja su za izgradnju novih objekata, rekonstrukciju postojećih, opremanje proizvodnih kapaciteta s novim pogonima, opremom i tehnologijom, ulaganja u inovacije i razvoj proizvoda, nastupe na domaćim i međunarodnim sajmovima i ulaganje u promotivne aktivnosti. Za svaki od raspisanih natječaja postoje uvjeti i udio sufinanciranja, a sve potrebne informacije zainteresirani mogu dobiti kod nas u Uredu - rekao je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije.

Poljoprivrednicima se i ovaj puta nudi više mogućnosti,  a u ovom sektoru postoje natječaji gdje se ulaganja sufinanciraju čak u 100-postotnom iznosu.
- Poljoprivrednici mogu kandidirati za sredstva za izgradnju novih i rekonstrukciju već postojećih objekata, ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju, priključke, u jednogodišnje i višegodišnje nasade,  sustave navodnjavanja, kupnju opreme za proizvodnju i preradu voća i povrća - pojasnio je Šostar dodajući da je minimalna potpora u poljoprivredi 50 posto. Može biti i veća, a sve ovisi o tome na kojem se području poljoprivrednik nalazi, je li ekološki proizvođač i je li riječ o mladom poljoprivredniku. Za svaki od navedenih čimbenika moguće je ostvariti dodatnih 20 posto sredstava.

Gradonačelnik Vedran Neferović pozvao je obrtnike, poljoprivrednike i sve zainteresirane za razvoj poduzetništva u gradu Požegi na suradnju s Gradom i EU odjelom.


- Naš Upravni odjel spreman je pružiti svu pomoć kako bi vam se olakšalo povlačenje sredstava te se stvorile mogućnosti zapošljavanja - poručio je gradonačelnik.
Ističe da u Gradu postoje već spremni projekti za koje se planira povući europski novac.


- To je prvenstveno rješenje Poduzetničkog inkubatora u Industrijskoj ulici za koji mogućnost prijave i kandidiranja očekujemo krajem srpnja. Tu je i Gradski muzej gdje očekujemo mogućnost ponovne prijave na natječaj te drugi projekti koje planiramo u ovoj i idućoj godini – rekao je gradonačelnik Neferović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI