Dođite sutra kod Tesle: Živite zdravo i pridružite se Puminoj biciklijadi ¨Tomislav Šedevi¨

Silvija Podoljak i Marijan Crnjac
(FOTO: Lidija Galić)

27.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4397

14. godinu u Požegi se sutra, u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege održava manifestacija "Požega, zdravi grad". Početak je u devet sati kod Zvečevačkog parka. Na štandovima na šetnici uz Teslin spomenik svoje će proizvode i aktivnosti predstaviti OPG-i, zadruge, udruge, sportske udruge i škole.

- Na manifestaciji će se predstaviti sportske udruge koje djeluju na području grada i organiziraju različite sportske događaje. Bit će i prezentacija biciklizma i izviđačkih aktivnosti, a građani će i ove godine moći registrirati svoje bicikle - najavila je Silvija Podoljak, direktorica ZT Grada Požege. Bit će predstavljen i projekt Udruge Zdravi život "Hodanjem do zdravlja – mladi u akciji" koja je u proteklih šest mjeseci organizirala radionice s učenicima i nastavnicima osnovnih škola.

U 11,30 sati kreće velika Pumina biciklijada koja okuplja djecu, mlade, sportaše i obitelji s djecom.


- Treću godinu za redom organiziramo biciklijadu u sklopu obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije. Ove godine biciklijada nosi ime "Tomislav Šedevi" u spomen na tragično preminulog biciklista Tomislava Šedevija. Time želimo ukazati na sigurnost biciklista u prometu. Tomislav je bio predsjednik udruge Team guvernal i poginuo je na putu do Vukovara gdje je krenuo biciklom odati počast poginulima za Vukovar - pojasnio je Marijan Crnjca, predsjednik udruge PUMA.


Start biciklijade je u parku u 11,30 sati. Vozit će se rutom: Osječka ulica – ulica Stjepana Radića- ulica Kamenitih vrata - Trg Sv. Terezije (pored cafe bara Porin) – ulica Pape Ivana Pavla II - Trg Sv. Trojstva – ulica Matice hrvatske  - Orljavska ulica – Runjaninova ulica – ulica Antuna Mihanovića – Primorska ulica – ulica Kralja Zvonimira – Osječka ulica – ulica Hrvatskih branitelja – Mlinska ulica – Alagnici – Turnić (restoran "Stari fenjeri").

- Tamo će se održati različite igre, za sudionike je osiguran ručak, a pripremili smo i nagrade za najmlađeg i najstarijeg sudionika - dodao je Crnjac.

Lani je bilo gotovo 400 sudionika, a ove ih godine organizatori očekuju i više budući da je Tomislav, čije ime biciklijada nosi, bio omiljen među mnogim biciklistima i sportašima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI