Pada Vlada? MOST traži Karamarkovu smjenu

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a
(FOTO: Lidija Galić)

27.05.2016. | 034portal/Index.hr
Pregleda: 7782

Vlada je danas na telefonskoj sjednici glasala protiv opoziva Tomislava Karamarka, ali svi MOST-ovi ministri i Božo Petrov glasali su za smjenu Karamarka, objavljeno je na portalu Index.hr

Ministri su tako iskazali lojalnost Boži Petrovu, potvrđeno je Indexu, koji je od njih zatražio da se ujedine oko opoziva porpredsjednika Vlade Karamarka. HDZ-ovi ministri i Tihomir Orešković podržali su Karamarka, navodi Index.hr.

U nastavku prenose i dio odluke Vlade:
"Vlada Republike Hrvatske štitit će prije svega nacionalne interese u slučaju INE te će inzistirati na ispunjenju svih preuzetih obveza o ulaganju u hrvatske rafinerije od strane MOL-a.
Vezano uz navode iz Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade o tobožnjim pritiscima koje bi Tomislav Karamarko navodno vršio na druge državne dužnosnike Vlade, Vlada Republike Hrvatske utvrđuje te navode neistinitim, te ih kao takve odbacuje. Odgovornosti koje su vezane za odluke na operativnoj razini ne mogu se poistovjetiti s ukupnim angažmanom u pojedinim segmentima društvene i gospodarske aktivnosti koje u najširem smislu riječi pokriva pojedini resor. Naime, Odlukom Vlade Republike Hrvatske prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko određen je članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija. Osim toga, u svojoj profesionalnoj karijeri, Tomislav Karamarko obnašao je niz odgovornih dužnosti iz područja nacionalne sigurnosti, dužnost ministra unutarnjih poslova i čelnika sigurnosno-obavještajne agencije, zbog čega posjeduje veliko znanje i iskustvo kojim uvelike može pridonijeti kvalitetnijem i efikasnije radu državnih tijela i institucija iz nadležnog resora. U svom radu Tomislav Karamarko se ponaša odgovorno i isključivo u skladu sa svojim ovlastima te isto traži i od svih drugih, sukladno zakonima.
Na temelju svega navedenog, Vlada Republike Hrvatske predlaže Hrvatskome saboru da odbije Prijedlog za iskazivanje nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Tomislavu Karamarku.
Za svog predstavnika, koji će u vezi s iznesenim očitovanjem biti nazočan na sjednicama Hrvatskoga sabora i njegovih radnih tijela, Vlada je odredila Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske", zaključuje se.


Index.hr prenio je i izjavu Tomislava Karamarka:


- Samo nekoliko rečenica. Danas smo razgovarali o aktualnim problemima. HDZ sa svom svojom snagom zalagat će se da ova Vlada opstane, da ni MOST ni Božo Petrov, neće uspjeti srušiti ovu Vladu. Svi scenariji usmjereni na uništavanje HDZ-a neće uspjeti.
Složni smo danas u razogovima unutar stranke bili oko toga. HDZ je fundamentalna snaga ovdje", kratko je rekao Tomislav Karamarko.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI