¨Nismo tada bili svjesni koliko smo slabi, ali imali smo nešto u sebi. Bili smo mladi i ludi i izdržali smo¨

Prijem branitelja kod gradonačenika Neferovića
(FOTO: Lidija Galić)

27.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 9525

Branitelje s požeškog područja koji su na današnji dan 1991. godine bili na prvom postrojavanju pripadnika Zbora narodne garde na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu, primio je danas u povodu 25. obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske, gradonačelnik Vedran Neferović.

- Čast mi je što ste danas u gradskoj vijećnici. 25 godina u povijesti jedne države, u jednom vremenskom razdoblju je vezano uz ljude i uz to što su pojedinci napravili. Prije 25 godina na današnji dan napravljen je jedan od prvih koraka koji su rezultirali samostalnom i neovisnom državom. Vi ste ti ljudi. U tim pričama ne postoje drugi, postoje imena, ljudi i njihova djela koja se naslanjaju na vrijeme u kojem je to bilo. Hvala za sve ono što ste napravili da bismo danas mogli uživati u slobodi i graditi našu Hrvatsku - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.




Sudionici toga događaja iz Požege su Josip Širić, Zlatko Jelić, Radosav Vukoja, Davor Balešić, Mario Maričević, Stipo Andrijević i Slavko Čuljak.


- Ovo je vrijedna gesta, ganuti smo i sretni što ste nas se sjetili - rekao je Davor Balešić.

Josip Širić pozvao je sve branitelje na jedinstvo te iskazao zadovoljstvo što ih se prvi puta u 25 godina u Grad Požegu netko sjetio. Podsjetio je i na suborca Zorana Grubera iz Eminovaca koji je poginuo u Vukovaru, a koji je danas nepravedno zaboravljen.

- Nije bitno tko je koja stranka i tko je koje nacionalnosti. Zoran Gruber se pridružio hrvatskoj vojsci, a njegov brat je otišao na drugu stranu. Prošli smo s njim sito i rešeto i djeca trebaju znati da je Domovinski rat svetinja i da sve ono što smo radili tada je bilo odgovorno i pošteno - rekao je Širić.



- Čast mi je da smo na današnji dan bili u Kranjčevićevoj, tada kao pripadnici bojne Rakitje. Nismo tada bili svjesni koliko smo slabi, ali imali smo nešto u sebi. Vodio nas je naš pokojni predsjednik, izdržali smo to, bili smo mladi i ludi i hvala Bogu dobro je završilo - dodao je Stipo Andrijević dodajući da vjeruje kako će se ova tradicija okupljanja na dan postrojavanja u Kranjčevićevoj, nastaviti i dalje.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI