¨Nismo tada bili svjesni koliko smo slabi, ali imali smo nešto u sebi. Bili smo mladi i ludi i izdržali smo¨

Prijem branitelja kod gradonačenika Neferovića
(FOTO: Lidija Galić)

27.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 9518

Branitelje s požeškog područja koji su na današnji dan 1991. godine bili na prvom postrojavanju pripadnika Zbora narodne garde na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu, primio je danas u povodu 25. obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske, gradonačelnik Vedran Neferović.

- Čast mi je što ste danas u gradskoj vijećnici. 25 godina u povijesti jedne države, u jednom vremenskom razdoblju je vezano uz ljude i uz to što su pojedinci napravili. Prije 25 godina na današnji dan napravljen je jedan od prvih koraka koji su rezultirali samostalnom i neovisnom državom. Vi ste ti ljudi. U tim pričama ne postoje drugi, postoje imena, ljudi i njihova djela koja se naslanjaju na vrijeme u kojem je to bilo. Hvala za sve ono što ste napravili da bismo danas mogli uživati u slobodi i graditi našu Hrvatsku - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.




Sudionici toga događaja iz Požege su Josip Širić, Zlatko Jelić, Radosav Vukoja, Davor Balešić, Mario Maričević, Stipo Andrijević i Slavko Čuljak.


- Ovo je vrijedna gesta, ganuti smo i sretni što ste nas se sjetili - rekao je Davor Balešić.

Josip Širić pozvao je sve branitelje na jedinstvo te iskazao zadovoljstvo što ih se prvi puta u 25 godina u Grad Požegu netko sjetio. Podsjetio je i na suborca Zorana Grubera iz Eminovaca koji je poginuo u Vukovaru, a koji je danas nepravedno zaboravljen.

- Nije bitno tko je koja stranka i tko je koje nacionalnosti. Zoran Gruber se pridružio hrvatskoj vojsci, a njegov brat je otišao na drugu stranu. Prošli smo s njim sito i rešeto i djeca trebaju znati da je Domovinski rat svetinja i da sve ono što smo radili tada je bilo odgovorno i pošteno - rekao je Širić.



- Čast mi je da smo na današnji dan bili u Kranjčevićevoj, tada kao pripadnici bojne Rakitje. Nismo tada bili svjesni koliko smo slabi, ali imali smo nešto u sebi. Vodio nas je naš pokojni predsjednik, izdržali smo to, bili smo mladi i ludi i hvala Bogu dobro je završilo - dodao je Stipo Andrijević dodajući da vjeruje kako će se ova tradicija okupljanja na dan postrojavanja u Kranjčevićevoj, nastaviti i dalje.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI