Šćulac potvrđen za predsjednika, izabrani potpredsjednici

Silvano Hrelja i Branimir Šćulac
(FOTO: Vjeran Blašković)

14.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4282

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika održala je izvanrednu izbornu skupštinu na kojoj je Branimir Šćulac potvrđen za predsjednika. Izabrani potpredsjednici su Zvonko Čorak iz Pleternice i Franjo Horvat iz Lipika.
Izbornoj skupštini prisustvovao je predsjednik HSU-u Silvano Hrelja koji je rekao kako je stranka u županiji nakon ostavke Antuna Tereka zbila redove i živnula te bolje funkcionira.
 
Osvrnuo se i na aktualna zbivanja na političkoj sceni u Hrvatskoj rekavši kako smo konačno dočekali vruću jesen.

Podržavaju ugrađivanje dodatka u mirovinu

- Podržat ćemo prijedlog Vlade da se dodatak od 100 kuna ugradi u mirovinu, ali smatramo da to nije gotovo sve dok umirovljenici ne dobiju rješenja o tomu. Za to imamo i konsenzus naših koalicijskih partnera, rekao je Hrelja dodavši kako smatra da je taj prijedlog obmanjivanje javnosti, degradacija dostojanstva umirovljenika, ali da će umirovljenici uzeti bilo što jer je prosječna mirovina na razini 39 posto od prosječne plaće.
Svoje stav pojasnio je rekavši kako je to kao kad ti netko uzme 100 kuna, vrati ti 10 i to pokaže kao kompenzaciju još očekujući da mu se plješće.


Legitimitet trebalo tražiti na prijevremenim izborima


Rekao je i kako je upitan legitimitet parlamentarnih izbora 2007. godine zbog novca koji je u tu svrhu korišten iz HDZ-ovog crnog fonda o čemu ovih dana ponovno pišu hrvatski mediji.

- U Hrvatskoj imamo naviku primanja, a da se ne pitamo otkuda je to što primamo. Čuo sam i primjer s ovih prostora gdje su glasovi kupovani za 20 dekagrama govedine, rekao je Hrelja.
- Sadašnje premijerka Kosor trebala je tražiti legitimitet na prijevremenim izborima prije 2 godine, a ono što nema pravo, nema pravo krivnju za svoje probleme svaljivati na medije i druge stranke, zaključio je Hrelja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI