Prijedlozi za suvenire grada Lipika: Učenici pokazali kreativnost i poduzetništvo

Učenički štand sa suvenirima na Sajmu cvijeća
(FOTO: OŠ Lipik)

09.05.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4385

Pored novoga gradiva i znanja svi učenici OŠ Lipik tijekom ove su školske godine osmišljavali suvenire grada Lipika. Škola je sudjelovala u zanimljivom projektu na nacionalnoj razini, kao jedna od pet škola iz cijele Hrvatske. Radi se o projektu koji vodi Udruga Inicijativa iz Zagreba uz partnerstvo OŠ Lipik s još četiri osnovne škole iz, a financiran je od strane Ministarstva obrazovanja i sporta.

- Osnovni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti učenika od prvog do osmog razreda kroz uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme. Osnovna škola Lipik ima 17 razrednih odjeljenja pa se i najmanje toliko ideja izrodilo u osmišljavanju. Važna je bila inicijativa razrednika i učitelja suradnika, ostvarena je suradnja s roditeljima, no najveća je zasluga ipak samih učenika - rekla je ravnateljica OŠ Lipik Klaudija Kovač.







Prva prilika za izlaganje suvenira i prodaju bila je jučer na Sajmu cvijeća, slijedi Dan škole i "Lipanj u Lipiku".

- Na našem štandu moglo se kupiti niz kreativnih i originalnih predmeta koji utjelovljuju djelić škole i kulturne tradicije grada:  svijećnjaci, tabletići, šalice, čaše, boce, jastučići, privjesci, straničnici, potkove, keramički ukrasi, podmetači, magnetići, sapuni, razglednice, slike, konji pa čak i svinje. Naime, legenda govori kako je svinja otkrila toplu mineralnu vodu. Sve je bilo u simbolima našega grada: konji, ergela, mineralna voda, lipin list, Kursalon i Wandelbahn, vodoskok i perivoj - ispričala je ravnateljica Kovač.







Boravak u Lipiku, baš kao i u svim drugim turističkim odredištima, mnogi su turisti iskoristili za kupnju suvenira. Škola je kroz projekt omogućila svakom razrednom odjeljenju repromaterijal, oni su osmislili način zarade, izradu proizvoda, marketing i način prodaje. Sada još samo ostaje raspodjela dobiti i kako utrošiti novac. O tome će odlučivati sami učenici dok dio suvenira ostaje školi za poklone sponzorima, donatorima i gostima.

Pogledajte fotogaleriju učenika i suvenira koje su izradili.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI