Nakon 40 godina: ¨Hvala Bogu da i mi dobivamo asfalt i da ne moramo više gaziti po blatu i rupama¨

Gradonačelnik Vedran Neferović i Marija Dumančić
(FOTO: Lidija Galić)

20.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 8454

Stanovnici Radničke ulice u Vidovcima konačno će dobiti asfalt. Čekaju ga gotovo 40 godina, a ni samima im nije jasno kako se za tolike godine nije našlo novca za asfaltiranje ove 200 metara dugačke ulice.

- Hvala Bogu da i mi dobivamo asfalt i da ne moramo više gaziti po blatu i rupama. Stalno se nasipavalo, ali brzo to ode i opet nam je blato. Valjda prije nije bilo novca da se to riješi. Sretni smo neka se i sad to konačno napravi - kaže nam Marija Dumančić koja u Radničkoj ulici živi 33 godine.








Asfalt će biti postavljen u širini od pet i pol metara, vrijednost radova je 593 tisuće kuna s PDV-om, a izvodi ih Niskogradnja Jurčak.
- Grad Požega ne može si dozvoliti da stanovnici u pojedinim dijelovima grada nemaju asfalt u vrijeme kada je to sasvim normalan dio infrastrukture u svakom gradu. Dok se ne riješi svaki metar asfalta i svaka ulica u ovom gradu, neću biti miran. Sve druge investicije koje će se financirati sredstvima Grada bit će usmjerene na infrastrukturu i poboljšanje uvjeta života mještana, od Vidovaca i Dervišage do Mihaljevaca, Golobrdaca i drugdje gdje postoje ovakvi problemi - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović dodajući da je u Vidovcima sljedeća na redu Željeznička ulica.






- Hrvatske vode će odraditi radove na potoku Pakao, a kao prvi projekt na natječaj za ruralni razvoj planiramo prijaviti rekreacijski centar u Vidovcima za što čekamo raspisivanje natječaja. Mislim da mještani ovog dijela grada imaju razloga biti zadovoljni - dodao je.






Nakon Vidovaca, najavio je gradonačelnik, kreću radovi na Varelovcu u Ulici Borisa Hanžekovića i Ervine Dragman te na području MO Tekija u Tadijanovićevoj ulici i Marije Jurić Zagorke gdje postoje problemi s oborinskim vodama i klizištima.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI