Kako pobijediti tremu: ¨Metode su dobra priprema, pravilno disanje i pozitivan stav¨

Rahela Pilon
(FOTO: Tomislav Milanović)

19.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10274

Danas je održana radionica za studente "Kako pobijediti tremu" u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Požega u suradnji s Veleučilištem u Požegi. Magistra psihologije Rahela Pilon govorila je koliko je realno bojati se nastupa pred drugima pri izlaganju seminara i drugih aktivnosti.



- Najvažnije metode za borbu protiv treme i stresa su dobra priprema, pravilno disanje i opuštanje. Moramo imati i pozitivan stav o sebi i budućnosti, znati da nas nitko ne osuđuje nego da imamo potporu drugih.  Pronalazili smo načine kako smanjiti tu trenu, tražili pozitivna iskustva i pokušali smo umiriti jedni druge. Kroz zajednički rad vidjeli smo da to nije strašno i da se trema svima događa. Kroz to možemo proći samo ako budemo hrabri i svaki put će nam biti sve lakše – rekla je psihologinja na zamjeni na OŠ Julija Kempfa, Rahela Pilon.





- Cilj ovih radionica je privući studentsku populaciju u knjižnicu. Radimo na informacijskom opismenjavanju naših studenata, a osim toga tu su i radionice iz popularne psihologije.  Radionice iz informacijske pismenosti odnose se na to kako pravilno napisati seminar, pronaći literaturu i kako pretraživati baze podataka. Ovo je druga radionica, a od sljedeće akademske godine krećemo s novim ciklusom radionica i izlaganja. Za sada nam profesori s VUP-a ustupaju svoje termine, a dolazak na radionice se boduje – rekla je voditeljica Studijskog odjela i zavičajne zbirke Gradske knjižnice i čitaonice, Dijana Klarić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI