¨Nakon više godina krize u odnosima između JVP i DVD-a, konačno ste postali operativni¨

Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije
(FOTO: Lidija Galić)

18.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6242

Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega u 2015. godini je imalo 125 intervencija od kojih pet požarnih, 45 tehničkih, 22 osiguranja javnih skupova, dvije potrage za nestalom osobom te 51 smotriranje i vježbe vatrogasne operative. Prema riječima predsjednika društva Šimuna Miletića, osim ovih aktivnosti u 2015. godini servisirali su 3.509 aparata, a posebna se skrb vodila o kupovini nove opreme.

- Od 155 članova društva 121 je s vatrogasnim zvanjem. Operativnu postrojbu čine 40 članova od kojih 27 udovoljavaju svim zakonskim uvjetima dok preostalih 13 trebaju obaviti zdravstvene preglede - rekao je zapovjednik Drago Adžić.




U 2015. godini DVD Požega ostvarilo je prihode u iznosu od 808.700 kuna od kojih je 460 tisuća kuna iz gradskog proračuna. Rashode su imali 821 tisuću kuna, a razlika je namaknuta iz prošlogodišnjeg viška sredstava društva.
Ove godine planirani prihodi su im za 70 tisuća kuna manji i iznose 738 tisuća kuna.


- Ono što mi je posebno drago je da ste nakon više godina krize u odnosima između Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a, konačno postali operativni. Imate 40 operativnih članova i 20 krasnih dječaka u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Požege, Emovci imaju 15 i to je gotovo 80 operativaca koji mogu odgovoriti svim izazovima na području grada Požege. Dokazali ste se zadnjih godina nekoliko puta u požarima i sušama kada ste imali 1300 prijevoza pitke vode. 2014. ste se dokazali u poplavama. Puno ste napravili u radu s djecom i mladeži, prvaci ste županije sa ženskom i treći s muškom ekipom. Ovo je najstarija udruga u županiji i mislim da se više ne morate dokazivati - istaknuo je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.






Uspjeh u daljnjem radu požeškim vatrogascima zaželio je i gradonačelnik Vedran Neferović te dožupan Željko Jakopović.
Zaslužnim članovima društva uručena su odlikovanja, diplome i zahvalnice te uvjerenja vatrogascima koji su položili za određena zvanja i završili stručna osposobljavanja.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI