¨Nakon više godina krize u odnosima između JVP i DVD-a, konačno ste postali operativni¨

Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije
(FOTO: Lidija Galić)

18.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6261

Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega u 2015. godini je imalo 125 intervencija od kojih pet požarnih, 45 tehničkih, 22 osiguranja javnih skupova, dvije potrage za nestalom osobom te 51 smotriranje i vježbe vatrogasne operative. Prema riječima predsjednika društva Šimuna Miletića, osim ovih aktivnosti u 2015. godini servisirali su 3.509 aparata, a posebna se skrb vodila o kupovini nove opreme.

- Od 155 članova društva 121 je s vatrogasnim zvanjem. Operativnu postrojbu čine 40 članova od kojih 27 udovoljavaju svim zakonskim uvjetima dok preostalih 13 trebaju obaviti zdravstvene preglede - rekao je zapovjednik Drago Adžić.




U 2015. godini DVD Požega ostvarilo je prihode u iznosu od 808.700 kuna od kojih je 460 tisuća kuna iz gradskog proračuna. Rashode su imali 821 tisuću kuna, a razlika je namaknuta iz prošlogodišnjeg viška sredstava društva.
Ove godine planirani prihodi su im za 70 tisuća kuna manji i iznose 738 tisuća kuna.


- Ono što mi je posebno drago je da ste nakon više godina krize u odnosima između Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a, konačno postali operativni. Imate 40 operativnih članova i 20 krasnih dječaka u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Požege, Emovci imaju 15 i to je gotovo 80 operativaca koji mogu odgovoriti svim izazovima na području grada Požege. Dokazali ste se zadnjih godina nekoliko puta u požarima i sušama kada ste imali 1300 prijevoza pitke vode. 2014. ste se dokazali u poplavama. Puno ste napravili u radu s djecom i mladeži, prvaci ste županije sa ženskom i treći s muškom ekipom. Ovo je najstarija udruga u županiji i mislim da se više ne morate dokazivati - istaknuo je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.






Uspjeh u daljnjem radu požeškim vatrogascima zaželio je i gradonačelnik Vedran Neferović te dožupan Željko Jakopović.
Zaslužnim članovima društva uručena su odlikovanja, diplome i zahvalnice te uvjerenja vatrogascima koji su položili za određena zvanja i završili stručna osposobljavanja.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI