Za Korinu prikupili 20 tis. kn. Dođite danas u požeški park, provozajte se u kočiji i donirajte i vi

10.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 19720

20 tisuća kuna prikupljeno je na jučerašnjem humanitarnom koncertu održanom na igralištu OŠ Mladost Jakšić.

Nastupile su dječje i odrasle skupine HKUD-a Slavonija iz Jakšića i MS "Kukučin Kuntarić" iz Jakšića, KUD "Ivan Goran Kovačić" iz Velike, KUD "Ivo Čakalić" iz Kaptola i KUD "Poljadija" iz Grabarja te TS "Hrvatice", TS "Zlatna dolina" i gost večeri Stjepan Jeršek Štef.









Brojni su se mještani okupili kako bi, uživajući uz nastup kulturno-umjetničkih društava, tamburaša i Stjepana Jeršeka Štefa pomogli svojoj osmomjesečnoj sumještanki koja za deset dana s roditeljima u London putuje po mišljenje stručnjaka o njezinoj rijetkoj bolesti.



Korina je rođena  s brojnim prirođenim melanocitnim nevusima koji prekrivaju cijela leđa, simetrično dio trbuha, te područje glave. Budući da postoji mogućnost maligne transformacije liječnici su ju uputili pregled i po mišljenje specijalista izvan Hrvatske,a najboljim rješenjem se pokazala londonska "Pedijatric dermatology department great ormond street hospital for children" .

I dok troškove liječenja podmiruje HZZO-a, sve ostale troškove putovanja moraju podmiriti sami roditelji što im je vrlo teško jer u obitelji je još dvoje djece, a radi samo otac.



Zbog toga su Korininoj obitelji odlučili pomoći jakšićki vatrogasci koji su organizirali humanitarnu zabavu. Pomaže i Auto-moto klub Velika. Oni su kafiću kod crkve sv. Augustina postavili kutiju u koju će sve do ponedjeljka svi koji žele moći ostaviti dobrovoljni prilog.

Akcija se nastavlja i danas od 11 do 18 sati na livadi pored Zvečevačkog parka. Članovi konjogojstvenih udruga iz Požege i Pleternice te udruge "Konji bili, konji vrani" iz Nove Gradiške vozit će građane kočijama za što će oni moći dati dobrovoljni prilog. Ujedno će na štandovima svoje proizvode nuditi OPG-i s požeškog područja.



Dođite, provozajte se u kočiji, kupite domaće proizvode i na taj način donirajte i vi novac za Korinino liječenje.

Pogledajte fotogaleriju s humanitarnog koncerta u Jakšiću za Korinu Svoboda.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI