Za Korinu prikupili 20 tis. kn. Dođite danas u požeški park, provozajte se u kočiji i donirajte i vi

10.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 19540

20 tisuća kuna prikupljeno je na jučerašnjem humanitarnom koncertu održanom na igralištu OŠ Mladost Jakšić.

Nastupile su dječje i odrasle skupine HKUD-a Slavonija iz Jakšića i MS "Kukučin Kuntarić" iz Jakšića, KUD "Ivan Goran Kovačić" iz Velike, KUD "Ivo Čakalić" iz Kaptola i KUD "Poljadija" iz Grabarja te TS "Hrvatice", TS "Zlatna dolina" i gost večeri Stjepan Jeršek Štef.









Brojni su se mještani okupili kako bi, uživajući uz nastup kulturno-umjetničkih društava, tamburaša i Stjepana Jeršeka Štefa pomogli svojoj osmomjesečnoj sumještanki koja za deset dana s roditeljima u London putuje po mišljenje stručnjaka o njezinoj rijetkoj bolesti.



Korina je rođena  s brojnim prirođenim melanocitnim nevusima koji prekrivaju cijela leđa, simetrično dio trbuha, te područje glave. Budući da postoji mogućnost maligne transformacije liječnici su ju uputili pregled i po mišljenje specijalista izvan Hrvatske,a najboljim rješenjem se pokazala londonska "Pedijatric dermatology department great ormond street hospital for children" .

I dok troškove liječenja podmiruje HZZO-a, sve ostale troškove putovanja moraju podmiriti sami roditelji što im je vrlo teško jer u obitelji je još dvoje djece, a radi samo otac.



Zbog toga su Korininoj obitelji odlučili pomoći jakšićki vatrogasci koji su organizirali humanitarnu zabavu. Pomaže i Auto-moto klub Velika. Oni su kafiću kod crkve sv. Augustina postavili kutiju u koju će sve do ponedjeljka svi koji žele moći ostaviti dobrovoljni prilog.

Akcija se nastavlja i danas od 11 do 18 sati na livadi pored Zvečevačkog parka. Članovi konjogojstvenih udruga iz Požege i Pleternice te udruge "Konji bili, konji vrani" iz Nove Gradiške vozit će građane kočijama za što će oni moći dati dobrovoljni prilog. Ujedno će na štandovima svoje proizvode nuditi OPG-i s požeškog područja.



Dođite, provozajte se u kočiji, kupite domaće proizvode i na taj način donirajte i vi novac za Korinino liječenje.

Pogledajte fotogaleriju s humanitarnog koncerta u Jakšiću za Korinu Svoboda.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI