Mlada fotografkinja: ¨Nema kruha od toga u našoj državi, ali ne treba odustajati od snova¨

Marijana Pujić pokraj svojih fotografija
(FOTO: Tomislav Milanović)

24.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8583

"Fotografijom se bavim nešto manje od dvije godine i najviše volim motive prirode. Ona je mirna i opušta. Slikam i ljude i htjela bih se baviti time, ali nažalost u našoj državi nema od toga kruha i to se ne cijeni. Trebala bih imati foto-aparat od 50 tisuća kuna i opet bi bilo pitanje hoću li uspjeti. Ne treba gubiti nadu i treba ići isključivo za svojim ciljem. Volim fotografirati i ono što vidim i uslikam, a možda bih se htjela baviti i novinarskom fotografijom – rekla nam je 18-godišnja učenica Tehničke škole, Marijana Pujić na sinoćnjoj izložbi fotografija "Mi mladi" u prostorima Udruge GFR FILM-VIDEO.



Izložbom fotografija učenika Gimnazije, Tehničke i Obrtničke škole iz Požege Udruga GFR FILM-VIDEO obilježila je 43. obljetnicu svog djelovanja i  70. obljetnicu djelovanje Hrvatske zajednice tehničke kulture.




- Nije mi cilj samo uslikati nekakav lijepi suton nego zabilježiti trenutak kojeg ću se poslije sjećati. Fotografija je medij koji je jako zahvalan. Ne samo zato što je pristupačan za mlade ljude nego zato što je vizualno jako atraktivan. Kad vidite fotografiju i kada vas počnu zanimati njezine poruke uvijek pronađete nešto novo na njoj. Nikad nisam ni pomislila da ću se baviti fotografijom, ali to je sve spontano krenulo. To je najljepši način zabilježavanja trenutka – rekla je učenica 3. razreda Gimnazije Požega, Marija Lešković.






- Na izložbi fotografija koju su napravili su članovi sekcije mladih naše udruge možemo vidjeti njihove različite aktivnosti, od ozbiljnih do sportova, putovanja i izlazaka. Bit je u tome da uživaju kad fotografiraju i možda zainteresiraju svoje vršnjake za fotografiju. Fotografija je dio filma i  drago nam je da su ovdje autori iz Gimnazije, Tehničke i Obrtničke škole u Požegi. Oni su svestrani i nadam se da će to još više proširiti – rekao je predsjednik Udruge GFR FILM-VIDEO; Željko Balog.



Razlog njihovog okupljanja bio je i predstavljanje web stranice udruge na kojoj će posjetitelji imati priliku vidjeti  njihove aktivnosti kroz izložbe fotografija i 300-tinjak filmova koje su članovi udruge do sada napravili. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI