Upoznali skrivena blaga grada, mitove i običaje našega kraja

Posjet muzeju
(FOTO: Udruga Zdravi život)

05.03.2016. | V.B.
Pregleda: 4489

Održan je treći po redu događaj projekta `Hodanjem do zdravlja i mladi u akciji` kojega je pokrenula Jelena Fuček iz udruge `Zdravi život` u suradnji sa HZJZ Požeško-slavonske županije i Turističkom zajednicom grada Požege pod nazivom "Stjecanje znanja o gradu i njegovim znamenitostima". Voditeljica je bila Silvija Podoljak, turistička voditeljica i direktorica TZ grada Požege.



"Posjetili smo Riznicu u Katedrali koja je nedavno otvorena i vrlo su rijetki oni koji su je do sada uspjeli obići. Također smo vidjeli Kriptu Katedrale, a uspjeli smo čuti i puno edukacijskog sadržaja. Obišli smo Samostan redovnica Sv. Vinka, crkvu Sv. Lovre, a putem smo doznali još mnoge mitove i legende koji prate Požegu i njenu povijest. Šetnja je dovela naše osnovnoškolce i do Muzeja gdje su također mogli vidjeti mnogo izloženih predmeta iz povijesti našega kraja i čuti nešto više o tadašnjim običajima.







Bilo je zabavno i edukativno, a sljedeći susret je u u travnju kada će učenici tražiti skriveno blago po gradu Požegi, voditelj će biti profesor Hrvoje Mikolčević", rekla je Jelena Fuček.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI