Upoznali skrivena blaga grada, mitove i običaje našega kraja

Posjet muzeju
(FOTO: Udruga Zdravi život)

05.03.2016. | V.B.
Pregleda: 4500

Održan je treći po redu događaj projekta `Hodanjem do zdravlja i mladi u akciji` kojega je pokrenula Jelena Fuček iz udruge `Zdravi život` u suradnji sa HZJZ Požeško-slavonske županije i Turističkom zajednicom grada Požege pod nazivom "Stjecanje znanja o gradu i njegovim znamenitostima". Voditeljica je bila Silvija Podoljak, turistička voditeljica i direktorica TZ grada Požege.



"Posjetili smo Riznicu u Katedrali koja je nedavno otvorena i vrlo su rijetki oni koji su je do sada uspjeli obići. Također smo vidjeli Kriptu Katedrale, a uspjeli smo čuti i puno edukacijskog sadržaja. Obišli smo Samostan redovnica Sv. Vinka, crkvu Sv. Lovre, a putem smo doznali još mnoge mitove i legende koji prate Požegu i njenu povijest. Šetnja je dovela naše osnovnoškolce i do Muzeja gdje su također mogli vidjeti mnogo izloženih predmeta iz povijesti našega kraja i čuti nešto više o tadašnjim običajima.







Bilo je zabavno i edukativno, a sljedeći susret je u u travnju kada će učenici tražiti skriveno blago po gradu Požegi, voditelj će biti profesor Hrvoje Mikolčević", rekla je Jelena Fuček.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI