Prvi ¨pole dance¨ studio u Požegi: Ovo je sport kojeg mnogi krivo povezuju s noćnim klubovima

Dorotea Ivanković
(FOTO: Iz privatne kolekcije D.Ivanković)

03.03.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 14777

"Pole dance je zahtjevan sport, neki ga zovu i vertikalnom gimnastikom. Treninzi se sastoje od istezanja, zagrijavanja fleksibilnosti, a radi se i na snazi. Na početku treninga rade se okreti da bi se dobila snaga, a poslije toga se prelazi na jednostavnije akrobacije", rekla nam je 22-godišnja Dorotea Ivanković koja će biti prva instruktorica "pole dancea" (plesa na šipci) u Požegi.



Kaže kako nije riječ o nikakvom noćnom klubu što ljudi često povezuju jedno s drugim. Ona će se fokusirati na fitness pristup, ples i akrobacije na šipci koji oblikuje cijelo tijelo i daje ženama samopouzdanje.


- Na sportskim natjecanjima u pole danceu zabranjeno je povezivati egzotične elemente jer to odmah rezultira diskvalifikacijom. Postoje i treninzi koji su više senzualnog oblika, gdje ženama podižemo samopouzdanje. S vremenom ako bude zainteresiranih uvest ćemo i tu kategoriju plesa na šipci koju će voditi jedna kolegica – priča nam Dorotea.




Pole danceom se bavi nešto više od dvije godine, a prije toga šest godina se bavila gimnastikom tako da će polaznici treninga bit u stručnim rukama. U potrazi su za prostorom u Požegi, a  treninge će održavati i u Općini Brestovac gdje imaju grupu žena koje su zainteresirane. U Požegi će biti dvije grupe koje bi s radom trebale krenuti u ožujku,  a u ponudi će biti i pilates. Mogu se javiti osobe svih dobnih skupina i prethodno iskustvo nije bitno.



- Za početak ćemo primjenjivati individualan pristup i nije bitna jaka fizička sprema. Na treningu su aktivni mišići cijelog tijela, osoba dobiva na snazi i s vremenom, kako napreduje zadavat će joj se elementi po mogućnostima. Ima dosta zainteresiranih i prednost je što to nije dosadan način treniranja već nešto zanimljivo i novo čega nema u Požegi. Prvi trening je besplatan pa će osobe odlučiti hoće li ostati, ali ja vjerujem da će ostati svi koji pokušaju – priča nam Dorotea.



Kaže kako u Hrvatskoj ima i muškaraca koji su zainteresirani za pole dance. Većinom kad dođu na trening imaju neke predrasude, ali kad vide koliko je to zahtjevno dive se ženama koje to mogu. Niti jedna njena kolegica nije se odlučila iskoristiti predznanje za rad u nekom noćnom klubu, ali naravno da ima i takvih slučajeva. Sve je to od osobe do osobe, kaže.

Kontakt broj: 098/198 0808




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI