Doris Pinčić na Plesokazu:¨Ilijana Lončar ostavila je snažan pečat na našu klasu i suvremeni ples¨

Doris Pinčić Rogoznica
(FOTO: Tomislav Milanović)

28.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 15859

"Studirala sam u Osijeku tako da sam dolazila često u Požegu i ostala mi je u jako lijepom sjećanju. Ilijana Lončar je bila moja profesorica na akademiji i ostavila je jedan snažan pečat na našu klasu jer suvremeni je ples približavala na vrlo jednostavan i prirodan način. Sad kad gledam djecu na pozornici vidim da je to nešto vrijedno. Ovaj način kretanja je izuzetno prirodan i ugodan i zato mislim da su ovakvi festivali važni", rekla je poznata glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica na 15. Požeškom plesokazu u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar.

480 plesača, voditelja i koreografa iz 41 plesnog ansambla i 21 grada Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije pokazat će svoje plesno umijeće. Sinoćnja večer bila je u znaku suvremenog plesa i baleta, a danas je na repertoaru show, jazz, hip hop i step večer. U galeriji Ciraki posjetitelji mogu pogledati izložbu fotografija "15 godina Požeškog Plesokaza",  odigrana je i plesna predstava "Ti".




- Plesom se bavim od svoje treće godine. To je moj posao za koji sam se školovao i za koji živim. Ovo je prvi put da je gospođa Ilijana Lončar pozvala jednu profesionalnu plesnu predstavu u sklopu amaterskog druženja svih grupa iz Hrvatske. Vidim puno djece i ples u Hrvatskoj postoji. Danas smo vodili seminar za 150 djece što je jako lijep interes -   rekao je plesni umjetnik, glumac u predstavi "Ti", Ognjen Vučinić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI