Medijska (r)evolucija: Požega će dobiti još jedan internetski news portal

Jumbo plakat za novi portal
(FOTO: 034portal)

23.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 15915

Kako se najavljuje jumbo-plakatima, naša sredina bit će bogatija za još jedan informativni internetski portal. Na domeni pozeskidnevnik.hr još uvijek nema ništa, osim logina za korisnike, ali čitatelji mogu biti zadovoljni jer će, kako se najavljuje, imati još jedan lokalni news portal.

Pokušali smo od pokretača doznati kada točno kreću i kakav će novi sadržaj nuditi čitateljima, no nismo uspjeli dobiti sugovornika raspoloženog za izjavu. Od pokretača saznajemo tek da pripreme još uvijek traju, a točan datum izlaska novog internetskog medija nismo uspjeli doznati. Na jumbo plakatu piše uskoro.




Medijska scena u Požegi i županiji značajno se rasplamsala u posljednjih 5 godina. 034portal je 21.3.2011. pokazao nove standarde u lokalnom informiranju građana. U proteklih 5 godina postojeći "klasični" mediji poput dva radija - Radio Vallis Aurea i Soundseta te tiskani tjednik Kronika požeško-slavonska osim svojih etera tj. tiskanih stranica, vijesti su počeli redovito objavljivati i na svojim redizajniranim ili novim internetskim stranicama. Isto je i s Pakračkim listom na zapadu županije. Bili su to logični potezi tada postojećih medija, a koje su nalagali dostupnost tehnologije i interneta, u konačnici i opstojnost poslovanja.


Pored nabrojanih internetskih stranica klasičnih medija, u proteklih 5 godina pojavili su se na tržištu i potpuno novi mediji i novi internetski portali sa sjedištima diljem županije. Tako je Pleternica 2013. dobila svoj pleter-portal.hr, Lipik glasilo www.compas.com.hr, u Požegi su pokrenuti www.slavonski.hr, www.pozega.eu, video portal pozeski.hr, a startala je i Poljoprivredna televizija dostupna kroz IPTV platforme.

Može se reći da smo županija s najvećim brojem informativnih portala u odnosu na broj stanovnika. Nadamo se i vjerujemo da će novi portal ponuditi kreativnost i osvježiti lokalni medijski prostor. Tržište je slobodno, tehnologija je dostupna svima i svatko tko ima znanja i mogućnosti može pokretati i realizirati poslovne ideje i tražiti sebe na tržištu.

Pri tome je za uspjeh medija, kao i svakog drugog proizvoda, presudna svježina, novost, bolja izvedba, kvaliteta i sve ono što jedan proizvod čini boljim od drugoga. Na kraju opet odlučuju kupci tj. čitatelji koji medij ili čitaju ili ne. Čitateljima je važna mogućnost izbora.

U tom smislu veseli nas najava novog internetskog portala u Požeštini i županiji te kolegama želimo da se što prije uhodaju i tako dodatno oplemene lokalni medijski prostor.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI