Krov nam prokišnjava, nemamo WC, živimo od 1300 kuna mjesečno, molimo za pomoć!

Marija Vernot i Ivan Topalović
(FOTO: Tomislav Milanović)

22.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 24860

Ivan Topalović je 43-godišnjak koji živi u Kaptolu u Školskoj ulici 4 s tetkom Marijom Vernot koja ima 73 godine. Njihovi životni uvjeti su gotovo nemogući. Nemaju vodu ni WC, žive od 1300 kuna mjesečno, a i krov im prokišnjava.

- Ne primam više socijalnu pomoć od 600 kuna i u jako sam lošem stanju. Ovakvi životni uvjeti jednostavno postaju neizdrživi. Završio sam osnovnu školu i ne mogu pronaći posao.  Obratili smo se Općini Kaptol za pomoć, ali oni se oglušuju. Uvijek me netko pošalje u Slavonski Brod ili Novu Gradišku, ali ne krivimo nikog, jednostavno nam treba pomoć, a krovište nam je prioritet – priča nam Ivan Topalušić.







Obraća se svim ljudima dobre volje za pomoć u vidu sanacije krovišta za koje kaže da ne traže neki skupi crijep nego nešto osnovno što će ih zaštiti od kiše.

- WC nam nije prioritet, to će doći postepeno. Sad će ljepše vrijeme pa se možemo okupati i vani. Nije bitna boja ni oblik, može biti i limena tabla samo da se ne borimo s prokišnjavanjem. Stižu nam računi, a mi jednostavno nemamo ništa. Ako mi netko može omogućiti posao također bih bio jako zahvalan – priča nam Ivan.





Nuždu obavljaju u poljskom WC-u, prozori su im također u jako lošem stanju. U hladnijim razdobljima loženje gotovo da nema ni smisla. Prihvaćaju bilo kakvu pomoć i u vidu namirnica i kućnih potrepština.



- Nitko nam ne pomaže jer nema nitko danas uvjete za to. Ja ne mogu ništa raditi, nedavno sam i slomila ruku na tri mjesta. Ne želim se previše žaliti i živcirati svog nećaka da se i on još ne razboli. Moramo živjeti ne mogu se ubiti – priča nam Marija Vernot.





Svi ljudi koji imaju uvjete i volju za pomoć ovo je Ivanov kontakt broj: 098/177-2461.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI