034portal slavi rođendan, iznenađenja očekuju i čitatelje i oglašivače

21.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 20734

21. ožujka 034portal će obilježiti 5 godina kako je on-line. Prije 5 godina medijska slika na području Požege i županije izgledala je, gledajući iz današnje perspektive, nezamislivo skromno. Unatoč već velikom udjelu širokopojasnog interneta u kućanstvima, Požega, a niti županija tada nije imala niti jedan profesionalni internetski medij tj. portal koji bi širokoj populaciji s područja naše županije nudio izvorne, originalne, a ne prepisane i kopirane vijesti iz nacionalnih ili drugih medija.

034portal je bio prvi koji je promijenio tada očito zaostajanje županije po pitanju dostupnosti informacija na internetu te pokrenuo lokalnu medijsku revoluciju. Danas, nakon 5 godina, postali smo županija koja ima najviše internetskih news portala po glavi stanovnika. Veseli nas što smo mnoge pokrenuli, animirali i potaknuli na stvaranje bržih, boljih i kvalitetnijih lokalnih informacija.

Putem Facebook profila 034portala prati nas više od 30.000 osoba.


Kao medij koji je u gotovo svakom kućanstvu i na mobilnom uređaju na području županije, kojega dnevno čita između 15 i 20.000 različitih ljudi, 034portal je i najjača marketinška platforma na području županije i svih njenih gradova i mjesta. To posebno veseli naše oglašivače, male i velike, a kako bismo im omogućili još bolju promidžbu, povodom 5 godina 034portala oglasni prostor na 034portalu bit će im jeftiniji 50 posto.




Čitanost 034portala od 21.1.2016. do 20.2.2016. Prikazan je broj posjeta 034portala za svaki dan proteklog mjeseca - sesije te zbirni mjesečni podaci. Klikni fotografiju za uvećani prikaz.

034portal je bio prvi na području županije koji je imao profesionalnu novinarsku redakciju koja je stvarala lokalni sadržaj isključivo za internet. Već prvoga dana imali smo više od 1.000 različitih posjetitelja. Danas ih imamo više od 15.000 svakodnevno. U startu nam je pomogla britka medijska kampanja, oglašavali smo se plakatima, letcima i na Radiju Valis Aurea. Sjećate se? Nalazi stižu... "Onako kako je", što je i današnji slogan 034portala.

Bili smo prvi koji smo prodavali medijski oglasni prostor na internetu u županiji i tako financirali poslovanje 034portala. 034portal ne ovisi niti o jednoj jedinici lokalne uprave i samouprave, nema niti jedan ugovor s njima o oglašavanju, praćenju ili sl. U našoj redakciji i danas rade tri novinara s diplomom. Kako smo bili najčitaniji tada, u međuvremenu, tako smo i danas najčitaniji news portal u županiji, ali i mnogo šire. Po uzoru na 034portal mnogi su kreirali i prilagodili sadržaj za svoje područje, mnoge kolege iz cijele Hrvatske su nas zvali i pitali za savjete. Uvijek smo im rado pomagali.

034portal je otvorio Požeštinu i županiju prema Hrvatskoj i svijetu, naše lokalne vijesti postale su dostupne svima, svim našim ljudima u cijelom svijetu. Čitamo se u više od 50 zemalja. Sve su to ljudi koji su vezani uz Požegu, Pleternicu, Pakrac, Kutjevo ili druga mjesta u županiji u kojima su živjeli tj. vežu ih uspomene. Mnogo je onih koji su otišli trbuhom za kruhom...

Sadržaj 034portala redovito prenose najčitaniji nacionalni portali, ali i drugi "klasični" mediji što govori o njegovoj relevantnosti. Sve nam je to važno, ali najvažnije nam je 90 posto naših čitatelja koji žive, rade ili pokušavaju raditi gdje i mi - u Požeško-slavonskoj županiji.

Povodom našeg 5. rođendana puno novosti očekuje i naše čitatelje, gdje god oni bili. Veliki party, kao i svake godine do sada, neće izostati. Bit će tu i nagradnih igara s vrijednim nagradama, a o svemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI