Bivši Školski odbor Gimnazije smatra kako nije napravio niti jedan zakonski prekršaj

Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije
(FOTO: Vjeran Blašković)

20.02.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8307

U redakciju smo dobili dopis bivšeg Školskog odbora Gimnazije u Požegi u kojem tvrde da nisu zanemarili rješenje za udaljavanje s posla ravnatelja Pavla Bucića.

"Nakon inspekcijskog nadzora 3. i 17. rujna prošle godine, inspektor je donio prvostupanjsko rješenje 18. rujna uvažavajući dvojbu Školskog odbora o vremenu kada treba nastupiti udaljavanje ravnatelja s posla, zbog čega su zatražili mišljenje od Ministarstva znanosti i sporta.

Školski odbor je postupio u skladu s predviđenim pravnim lijekom iz prvostupanjskog rješenja (o čemu svjedoči i tvrdnja iz drugostupanjskog rješenja "Žalba je dopuštena, pravodobna i izjavljena od ovlaštene osobe").


Odbor je uz suglasnost Županije, dao pristanak za odustajanje od kaznenog progona ravnatelja. Dobili smo rješenje od Općinskog suda o prekidu kaznenoga postupka protiv ravnatelja s obrazloženjem kako će do njegove obustave doći u trenutku ispunjenja uvjeta koje ravnatelj mora izvršiti.


Nakon zaprimljenog rješenja o odbijanju žalbe, Školski se odbor sastao u roku od osam dana, no u međuvremenu je stiglo Rješenje o obustavi postupka protiv ravnatelja te školski odbor nije imao zakonsku osnovu postupiti po rješenju", piše u dopisu kojega smo primili.

Na navode iz dopisao osvrnuo se i profesor na Gimnaziji Požega, Danijel Zubčević

- Upitno je zasto Školski odbor, nakon obustave kaznenog postupka, nije Bucića razriješio temeljem članka 44. Zakona o ustanovama, jer je Bucić prije obustave kaznenog postupka morao potpisati Izjavu s priznanjem da je temeljem krivotvorenih putnih naloga otuđio iznos od oko 17000,00 kn. Osobno sam vidio navedenu Izjavu, jer mi je ODO u Pozegi omogućilo uvid u spis. Još jednom treba naglasiti da je Bucić otuđio novac s racuna škole koji se puni iz Županije, MZOS-a i donacijama učenika. O zakonitosti rada Školskog odbora Gimnazije odlučit će ODO u Požegi, a možda i Općinski sud u Požegi - rekao je Žubčević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI