Englez ismijao Hrvatsku turističku zajednicu, za to mu poslužili Pakrac, Velika i Požega

Snimak zaslona koji je priložio uz tekst Paul Bradbury
(FOTO: Snimak zaslona)

18.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 16011

Tri internetske stranice turističkih zajednica s područja naše županije našle su se na udaru Engleza koji živi na Hvaru, a na web stranici Total Croatia News piše o Hrvatskoj. Ponukan statusom na Facebooku Hrvatske turističke zajednice "Croatia will waste your time" (Hrvatska će protratiti tvoje vrijeme) odlučio je analizirati internetsku stranicu turističkog projekta HTZ-a croatia365.com, ali je shvatio da je ta domena ponuđena na prodaju i na njoj nema ništa.

Sreću je, piše on, potražio na službenoj stranici HTZ-a croatia.hr te od ponuđenih turističkih sadržaja odabrao primamljivu mu ponudu biciklističkih tura "Aurea Pannonia" tj. biciklističke staze i ponudu kakva se nudi na području Požeško-slavonske županije. 

Paul Bradbury nije niti slutio da će status HTZ-a "Hrvatska će protratiti tvoje vrijeme", a koji je po tumačenjima odgovornih trebao samo provocirati, najbolje govoriti o (ne)kvaliteti prezentacije ponude HTZ-a za bicikliste na Papuku. O svemu tome danas piše i index.hr.


"Prvo sam otišao na stranicu croatia365.com, za koju sam pretpostavio da će biti prava adresa, no ispostavilo se da je ta domena na prodaju. Potom sam, uz nešto truda, ipak pronašao pravo mjesto te se, kao strastveni biciklist, pokušao informirati o tome kako su napredovale 22 destinacije", piše Bradbury. No, umjesto 22, iznenadio se kada je shvatio da je ponuda smanjena na tek njih 8. Odabrao je jednu, nazvanu "Aurea Pannonia" jer je nudila "uzbudljivu rutu na dva kotača". I tu je naišao na niz nelogičnosti.


Iz službenih informacija nije uspio doznati ništa, našao je tek nekoliko poetičnih rečenica o žuboru vode i cvrkutu ptica koji prate bicikliste u potrazi za skrivenim dvorcima, na putu do kojih bi se mogli izgubiti, no kako ipak ne trebaju biti u strahu zbog toga. Sve to skupa, ističe Bradbury, vodi do toga da se čovjek osjeća kao statist u filmu "Moje pjesme, moji snovi".

Više informacija odlučio je potražiti na mobilnoj aplikaciji koja se spominjala, ali do iste nije vodio nijedan link. S obzirom na to da su za pomoć ponuđene web-stranice triju slavonskih gradova, odlučio se krenuti tim putem. A onda, ponovno iznenađenje - web Pakraca ne funkcionira, stranica Velike nema englesku verziju, a stranica Požege ima, ali je odjeljak o biciklizmu napisan samo na hrvatskome jeziku, napisao je Bradbury.

"Tu je završilo moje zanimanje za "Aurea Pannoniju", čak nisam uspio ni doznati gdje se ona uopće nalazi", zaključio je Bradbury, a prenio portal index.hr.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI